Toeristencheques voor inwoners van Valencia regio en Andalusië

Toeristencheques voor inwoners van Valencia regio en Andalusië
Beeld: 123rf

Toeristencheques voor inwoners van Valencia regio en Andalusië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA/VALENCIA – Andalusië en de Valencia regio volgen Extremadura met de creatie van toeristencheques ofwel ‘bonos de viaje’ voor de inwoners van de regio’s. Het Ministerie van Industrie, Toerisme en Handel heeft eerder al toegegeven dat het creëren van zogenaamde ‘bonos turísticos’ op de tafel ligt van de minister als onderdeel van een plan om het binnenlands toerisme in heel Spanje te stimuleren maar in Andalusië en de Valencia regio heeft men de stap al genomen.

De Valencia regio heeft bekend gemaakt de zogenaamde ‘bonos de viaje’ te creeën voor de inwoners van de autonome regio en om binnen de eigen regio te reizen en op vakantie te gaan. De Generalitat Valenciana gaat 196 miljoen euro gebruiken om het toerisme te stimuleren waaronder dus ook de toeristencheques. 

De regionale overheid heeft weliswaar het plan bekend gemaakt maar nog geen datum genoemd. Wat wel bekend is, is dat toeristen tot 70% van de kosten van een reis terug kunnen krijgen met een maximum van 600 euro. Het gaat dan om kosten voor hotels of diensten die via reisbureaus zijn afgesloten.

Deze toeristencheques gelden natuurlijk niet voor iedereen maar voor alle officieel geregistreerde inwoners van de autonome regio Comunidad Valenciana. In principe horen daar dus ook de Nederlanders en Belgen bij die officieel in de Valencia regio woonachtig zijn en binnen de eigen regio op vakantie willen gaan.

Andalusië

Het plan van de Valencia regio volgt op het aangekondigde plan in Andalusië. Ook daar heeft de regionale overheid toeristencheques gecreëerd die besteed kunnen worden binnen de eigen regio. Het gaat in het geval van Andalusië om 25% van de reissom of kosten met een maximum van 300 euro en een minimum verblijf van 3 nachten.

De hotelovernachtingen en reizen moeten gecontracteerd worden bij reisbureaus die de zegel ‘Andalucía Segura’ hebben, iets wat ook geldt voor de hotels die hetzelfde corona-veilige zegel moeten hebben.

De toeristencheques in Andalusië zullen vanaf 1 oktober uitgegeven worden en zijn geldig voor reizen tot 31 mei 2021.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.