Ale-Hop winkels hebben meer omzet en winst gemaakt in 2021

Ale-Hop winkels hebben meer omzet en winst gemaakt in 2021
Beeld: Ale-hop / web

Ale-Hop winkels hebben meer omzet en winst gemaakt in 2021

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Ale-Hop winkelketen die ook bij veel Nederlandse en Belgische vakantiegangers zeer geliefd is, heeft in 2021 een goed jaar gehad met meer omzet, meer winst, meer winkels in Spanje en het buitenland, een nieuwe online-winkel en meer personeel. In 2021 wist Ale-Hop’s moederbedrijf Clave Denia een omzet te halen van 94 miljoen euro wat 40% meer is dan in 2020 maar nog steeds 36 miljoen euro minder dan in het pre-Covid jaar 2019 toen de omzet nog 130 miljoen euro was.

Naast een hogere omzet van 94 miljoen euro in 2021, steeg ook de nettowinst naar 9,87 miljoen euro wat veel meer is dan de nettowinst in het corona-jaar 2020 toen dat slechts 1,6 miljoen euro was. In 2019 was de nettowinst nog 30 miljoen euro en in 2018 was dat 29 miljoen euro.

Niet alleen zijn de Ale-Hop winkels bij de inwoners van Spanje steeds populairder aan het worden, ook de buitenlandse vakantiegangers die Spanje in een normaal jaar zoals 2021 bezochten, kopen steeds meer bij de gezellige hebbedingetjes en souvenirwinkels met de Nederlands uitziende koe bij de deur. 

Daarnaast is Ale-Hop met een flinke groei bezig wat betreft winkels en zijn er op dit moment 215 winkels te vinden in Spanje, 20 meer dan in 2020. Het overgrote deel van deze winkels is eigendom van Clave Denia maar er zijn ook 40 franchise winkels te vinden in Spanje en Portugal nadat de keten daar vier jaar geleden mee begon.

Ale-Hop is ook met een buitenlands avontuur begonnen (buiten Portugal dan) en er zijn winkels geopend in Mexico en Kroatië. Er is helaas nog geen nieuws bekend over winkels in Nederland en/of België. De online-winkel is echter wel geopend en ook Nederlanders en Belgen kunnen vanuit de luie stoel nu Ale-Hop spullen bestellen en thuis laten bezorgen. Dat hebben we HIER in een artikel uitgelegd.

ale hop
Winkelen bij de populaire Ale-Hop winkel vanuit je luie stoel in Nederland of België
Ben jij ook fan van de Ale-Hop winkels in Spanje maar kun je dit jaar niet reizen? Geen paniek, je kunt nu op internet shoppen en je artikelen thuis laten bezorgen in Nederland en België.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud