Goedkoopste dagmenu van Spanje kost 5 euro en is in Málaga te bestellen

Goedkoopste dagmenu van Spanje kost 5 euro en is in Málaga te bestellen
Beeld: Jesus Solero / Google Streetview

Goedkoopste dagmenu van Spanje kost 5 euro en is in Málaga te bestellen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Recent schreven we nog dat de Spaanse ‘menu del día’ en de goedkope prijzen van het typisch Spaanse dagmenu in gevaar zijn gekomen door de inflatie en hoe kosten. De meeste restaurant- en bareigenaren kiezen ervoor om noodgedwongen de prijzen van hun dagmenu te verhogen naar een gemiddelde van 12,80 euro, zoals uit ons ARTIKEL blijkt. Maar er zijn eigenaren die weigeren hun prijs omhoog te doen.

En een van die bars is Bar Mercado de Huelin waar de eigenaresse weigert om de prijs van haar ‘menu del día’ te verhogen, ook al maakt ze verlies. Een dagmenu bij Carmen Martín heeft nog steeds een prijs van 5 euro. Daarvoor krijg je dan een voorgerecht (primer plato), hoofdgerecht (segundo plato), dessert (postre), drinken (bebidas), brood (pan) en koffie of thee (café ó té).

Carmen Martín van Bar Mercado de Huelin zegt dat ze haar dagmenu-prijs niet omhoog wil doen al zou ze dat eigenlijk wel moeten doen om winst te kunnen maken. Maar door goedkopere producten van kwaliteit in te kopen kan ze de menuprijzen tot nu toe laag houden. En dat doen ze in deze bar al 50 jaar en als het aan hen ligt nog veel langer. Overigens heeft het dagmenu in deze bar ook al eens een prijs gehad van 3 euro maar die tijden zijn voorbij.

Die lage 5 euro prijs wordt gewaardeerd door de klanten want aan aandacht heeft Bar Mercado de Huelin geen gebrek. Het komt vaak genoeg voor dat je tussen de middag een tijd moet wachten voordat je een dagmenu van 5 euro kunt eten. Verder heeft de bar landelijke aandacht gekregen want er zijn veel kranten die over deze bar schrijven. Wil je het zelf ook eens proberen? Bar Mercado de Huelin ligt in de gelijknamige markthal aan de Calle la Hoz in Málaga.

dagmenu
Traditionele dagmenu’s vanwege inflatie ook duurder in Spanje
De traditionele dagmenu’s of ‘menu del día’ zijn vanwege de inflatie en hogere energiekosten in Spanje ook duurder geworden waarbij een dagmenu van 10 euro bijna nergens meer te krijgen is.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud