Britse Mercadona opent vestiging in Murcia

Oeps ... foto ontbreekt!

Britse Mercadona opent vestiging in Murcia

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Mercadona moet oppassen want er komt concurrentie uit Groot Brittannië aan. Weliswaar gaat het nog slechts om één winkel tegenover de meer dan 1.600 supermarkten van Mercadona maar in de Spaanse pers wordt gesproken over de ‘Mercadona britanico’ als verwijzing naar Tesco.

De eerste langverwachte supermarkt van Tesco is geopend in Puerto de Mazarrón in de regio Murcia. Tesco is de grootste supermarktketen van Groot Brittannië met een aandeel van 28% en de derde grootste ter wereld. Mercadona is op dit moment de grootste en populairste supermarktketen van Spanje met een aandeel van 25%.

Tesco heeft echter geen ‘Tesco’ geopend in Spanje maar noemt de supermarkt ‘The Food Co’, een merknaam waarmee Tesco samenwerkt met Overseas Imports uit Alicante. De winkel is 1.000 m2 groot en heeft 7.500 producten in de schappen staan.

Zoals te verwachten zoekt Tesco met de nieuwe The Food Co supermarkten naar locaties waar veel Britten wonen. In de schappen zijn dan ook veel Britse producten en merken te vinden zodat de Britse expats zich thuis kunnen voelen in Spanje.

De winkel in Puerto de Mazzarón is de eerste van veel winkels als het aan Tesco en Overseas Imports ligt. Op tafel liggen al plannen voor supermarkten in Mijas (Málaga) en op Ibiza (Balearen) die snel geopend moeten worden. Daarnaast wil men in 2020 ook winkels openen in Portugal en Gibraltar en wordt er ook gesproken over een uitbreiding naar Madrid en Barcelona in 2021.

Ga naar de inhoud