skip to Main Content
Britse Mercadona opent vestiging in Murcia
The Food Co / Idealista

Britse Mercadona opent vestiging in Murcia

MURCIA – Mercadona moet oppassen want er komt concurrentie uit Groot Brittannië aan. Weliswaar gaat het nog slechts om één winkel tegenover de meer dan 1.600 supermarkten van Mercadona maar in de Spaanse pers wordt gesproken over de ‘Mercadona britanico’ als verwijzing naar Tesco.

De eerste langverwachte supermarkt van Tesco is geopend in Puerto de Mazarrón in de regio Murcia. Tesco is de grootste supermarktketen van Groot Brittannië met een aandeel van 28% en de derde grootste ter wereld. Mercadona is op dit moment de grootste en populairste supermarktketen van Spanje met een aandeel van 25%.

Tesco heeft echter geen ‘Tesco’ geopend in Spanje maar noemt de supermarkt ‘The Food Co’, een merknaam waarmee Tesco samenwerkt met Overseas Imports uit Alicante. De winkel is 1.000 m2 groot en heeft 7.500 producten in de schappen staan.

Zoals te verwachten zoekt Tesco met de nieuwe The Food Co supermarkten naar locaties waar veel Britten wonen. In de schappen zijn dan ook veel Britse producten en merken te vinden zodat de Britse expats zich thuis kunnen voelen in Spanje.

De winkel in Puerto de Mazzarón is de eerste van veel winkels als het aan Tesco en Overseas Imports ligt. Op tafel liggen al plannen voor supermarkten in Mijas (Málaga) en op Ibiza (Balearen) die snel geopend moeten worden. Daarnaast wil men in 2020 ook winkels openen in Portugal en Gibraltar en wordt er ook gesproken over een uitbreiding naar Madrid en Barcelona in 2021.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Producten zijn duurder en meestal een stuk duurder. Ze kunnen niet op tegen de prijzen en kwaliteit van Mercadona, zeker weten!

 2. Producten zijn duurder en meestal een stuk duurder. Ze kunnen niet op tegen de prijzen en kwaliteit van Mercadona, zeker weten!

 3. Een dikke duim Isa, ik zie het 100% hetzelfde! Akelige mensen die Engelsen, menen hun wetjes en regeltjes vanuit Engeland hier in Spanje te moeten opdringen aan alles en iedereen, en maar wijzen met hun vingertje. Ze zijn zo vals en achterbaks als de pest. Beter met een grote boog omheen lopen.

 4. Mijn buurtwinkel veranderde van spaanse maar engelse producten… en ik ga nu bijna nooit meer. Ik emigreerde om bij de Spanjaarden te zijn en pas mij aan naar taal, producten en gewoonten… meer of eens wenste ik dat die Engelsen verdwenen want zijn niet in staat om zich aan te passen en verpesten de echte Spaanse sfeer.😓

  1. groot gelijk, ze hebben groot gebrek aan normen en waarden.
   er is maar een klein percentage wat normaal doet. de rest is mega irritant en associaal…

 5. In de Lidl in Puerto de Mazarron kosten Belgische pralines …Frutos De Mar…. 2,58€.
  Bij deze Engelse winkel 6,50 €
  De twee liggen een straatbreedte van elkaar
  Je moet dus goed gek zijn …..

 6. Er is ook een Food en Co +/- een maand geleden open gegaan in Puerto de Mazarron. Deze winkel heeft enorm veel succes, zelfs bij niet-Britten. MAAR e prijzen zijn navenant ZEER DUUR.

  1. Ik ben vandaag nog maar eens bestolen in de supermarkt. Spanje en Tenerife staan volgens mij van voor in de top 5 van de landen waar er een plaag is van de dieven en Pick pockets. Misschien eens onderzoeken waar er het meeste toeristen worden bestolen .
   gr
   danny

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken