Spanje klaar voor verwachte sneeuwval in onder andere Madrid en Aragón

Spanje klaar voor verwachte sneeuwval in onder andere Madrid en Aragón
Beeld: Europa Press

Spanje klaar voor verwachte sneeuwval in onder andere Madrid en Aragón

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft een speciaal weeralarm uitgegeven voor maandag en dinsdag vanwege de te verwachten sneeuwval in delen van het midden en noorden van Spanje. Met name de regio’s Madrid en Aragón kunnen veel sneeuw verwachten en daar is men op voorbereid om mogelijke problemen zoals eerder dit jaar tijdens de Filomena-sneeuwstorm te voorkomen.

We hebben eerder al gewaarschuwd dat er slecht weer op komst is in Spanje waarbij er gesproken wordt over echt winterweer met kou, sneeuw, regen en wind tijdens een nieuwe Depresión Aislada en Niveles Altos ook wel DANA genoemd. Dat gaat dit keer gepaard met een zogenaamde ‘chorro polar’ wat in het Nederlands een ‘polaire straalstroom’ wordt genoemd en veel kou en sneeuw met zich meebrengt.

Om problemen met de mogelijk te verwachten sneeuw te voorkomen, heeft het Ministerie van Transport alles op alles gezet om zich voor te bereiden in met name de autonome regio’s Madrid en Aragón waar de meeste sneeuw verwacht wordt. Zo staan er 412 sneeuwploegen (quitanieves) klaar en is er een opslagcapaciteit van 57.214 ton zout.

Volgens de Aemet kan het sneeuwen vanaf 800 tot 1.000 meter hoogte in het noordelijke deel van Spanje waarbij tussen de 5 en 10 cm sneeuw kan vallen. Er wordt sneeuw verwacht in Asturië, Cantabrië, Navarra, Aragón, Castilië en León, Castilla-La Mancha, Madrid en de provincie Lleida in Catalonië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.