Search
menu
Search

Politie arresteert leider van een boeddhistische sekte in Murcia

Politie arresteert leider van een boeddhistische sekte in Murcia
Beeld: via canva.com

Politie arresteert leider van een boeddhistische sekte in Murcia

De Spaanse stad Murcia is opgeschrikt door de arrestatie van de leider van een spirituele gemeenschap die verdacht wordt van het gebruik van manipulatie en het verstrekken van gevaarlijke stoffen, waaronder gezuiverd kwik, om controle te krijgen over zijn volgelingen voor economische doeleinden. Dit nieuws heeft veel ophef veroorzaakt in de regio en roept vragen op over de veiligheid en bescherming van personen binnen religieuze groeperingen en sektes. 

Murcia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het zuidoosten van Spanje. Het is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur, die teruggaat tot de Romeinse tijd. De regio is echter ook de thuisbasis van vele religieuze gemeenschappen, waaronder de katholieke kerk en verschillende minderheidsgroeperingen.

Het politieonderzoek begon nadat de autoriteiten een tip via de e-mail ontvingen van een bezorgde burger. Deze persoon meldde dat er verdachte activiteiten plaatsvonden in een groot complex in Abanilla, een klein dorpje in de buurt van Murcia. De e-mail werd doorgestuurd naar de afdeling Informatie van de politie, die onmiddellijk actie ondernam.

Na grondig onderzoek en observatie van het complex heeft de politie de leider van de sekte, bekend als ‘Trascendencia Total’, gearresteerd. Het complex beslaat meer dan 100.000 vierkante meter en bestaat uit verschillende grotwoningen, hostels, tempels en clandestiene laboratoria. Bij de inval werden bijna 200 kilogram gezuiverd kwik en andere gevaarlijke stoffen in beslag genomen.

Uit het onderzoek is gebleken dat de sekteleider zijn volgelingen onder controle hield door middel van manipulatieve technieken en het gebruik van gevaarlijke stoffen. Tijdens ceremoniële bijeenkomsten werden psychoactieve stoffen verstrekt om de wil van de aanwezigen te beïnvloeden. Het gezuiverde kwik werd gebruikt om elixers te maken die volgens de leider geneeskrachtige eigenschappen hadden.

Deze praktijken zijn niet alleen gevaarlijk voor de gezondheid van de volgelingen, maar ook voor de omgeving. Het illegaal opslaan en gebruiken van gevaarlijke stoffen kan ernstige milieuschade veroorzaken en de veiligheid van de gemeenschap in gevaar brengen.

Ga naar de inhoud