‘El Gordo’ ter waarde van 320 miljoen euro in Salou gevallen

Oeps ... foto ontbreekt!

‘El Gordo’ ter waarde van 320 miljoen euro in Salou gevallen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SALOU – Ben je dit jaar op bezoek of vakantie geweest in de Spaanse badplaats Salou aan de Costa Dorada (Tarragona, Catalonië) en heb je daar een lot gekocht voor de ‘El Gordo’ kerstloterij, dan heb je wellicht wel een van de hoofdprijzen gewonnen. Het lotnummer 26.590 wist de El Gordo hoofdprijs te krijgen tijdens de trekking deze zondagochtend. Ook in de provincie Barcelona, Alicante en Salamanca vielen prijzen.

In Catalonië werden er hoofdprijzen weggegeven in Salou met 90 series, in Barcelona met 5 series en in Súria met 2 series met een totale prijzenpot van 388 miljoen euro. De El Gordo’ viel al vroeg om 9:19 uur zondagmorgen. De El Gordo hoofdprijs is 4 miljoen euro met 400.000 euro per decimo (een tiende). In ons eerder gepubliceerde artikel beschrijven we wat een serie, biljet en decimo is.

LEESTIP: Spaanse woorden om de kerstloterij ‘El Gordo’ te begrijpen

In totaal is er een prijzenpot van 388 miljoen euro waarvan 320 miljoen euro in Salou en de rest in Barcelona en Suria in Catalonië. Maar deze winnende loten met het nummer 26.590 werden ook verkocht in Salamanca, Alicante stad, Alcoy (Alicante), Moraira (Alicante), San Vicente del Raspeig (Alicante), Las torres de Cotillas (Murcia), Beniajan (Murcia), Sevilla en Madrid.

Het winnende nummer werd in Salou verkocht in de Administración de la Lotería del Estado in de Carrer de Barcelona. In het winkelcentrum Carrefour in Salamanca werden ook 25 series van de winnende loten met een waarde van 100 miljoen euro verkocht. In San Vicente del Raspeig (Alicante) werden 20 series verkocht en in Alcoy 15 series.

Ga naar de inhoud