‘El Gordo’ ter waarde van 320 miljoen euro in Salou gevallen

Europa Press
Beeld: Europa Press

‘El Gordo’ ter waarde van 320 miljoen euro in Salou gevallen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SALOU – Ben je dit jaar op bezoek of vakantie geweest in de Spaanse badplaats Salou aan de Costa Dorada (Tarragona, Catalonië) en heb je daar een lot gekocht voor de ‘El Gordo’ kerstloterij, dan heb je wellicht wel een van de hoofdprijzen gewonnen. Het lotnummer 26.590 wist de El Gordo hoofdprijs te krijgen tijdens de trekking deze zondagochtend. Ook in de provincie Barcelona, Alicante en Salamanca vielen prijzen.

In Catalonië werden er hoofdprijzen weggegeven in Salou met 90 series, in Barcelona met 5 series en in Súria met 2 series met een totale prijzenpot van 388 miljoen euro. De El Gordo’ viel al vroeg om 9:19 uur zondagmorgen. De El Gordo hoofdprijs is 4 miljoen euro met 400.000 euro per decimo (een tiende). In ons eerder gepubliceerde artikel beschrijven we wat een serie, biljet en decimo is.

LEESTIP: Spaanse woorden om de kerstloterij ‘El Gordo’ te begrijpen

In totaal is er een prijzenpot van 388 miljoen euro waarvan 320 miljoen euro in Salou en de rest in Barcelona en Suria in Catalonië. Maar deze winnende loten met het nummer 26.590 werden ook verkocht in Salamanca, Alicante stad, Alcoy (Alicante), Moraira (Alicante), San Vicente del Raspeig (Alicante), Las torres de Cotillas (Murcia), Beniajan (Murcia), Sevilla en Madrid.

Het winnende nummer werd in Salou verkocht in de Administración de la Lotería del Estado in de Carrer de Barcelona. In het winkelcentrum Carrefour in Salamanca werden ook 25 series van de winnende loten met een waarde van 100 miljoen euro verkocht. In San Vicente del Raspeig (Alicante) werden 20 series verkocht en in Alcoy 15 series.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.