Barcelona garandeert ondanks corona-crisis een Mobile World Congress in de stad

Barcelona garandeert ondanks corona-crisis een Mobile World Congress in de stad
Beeld: 123rf

Barcelona garandeert ondanks corona-crisis een Mobile World Congress in de stad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het is weer de tijd van het jaar dat er in de Spaanse pers geschreven wordt over het Mobile World Congress dat in normale omstandigheden elk jaar eind februari in Barcelona georganiseerd wordt. In 2020 was juist dit smartphone en mobiele technologiebeurs ter wereld het eerste grote evenement in Spanje dat vanwege het oprukkende coronavirus geannuleerd werd maar in 2021 wil men het eind juni opnieuw proberen.

De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat het Mobile World Congress (MWC), dat normaal gesproken elk jaar in Barcelona eind februari georganiseerd wordt, in 2021 plaats zal vinden van 28 juni tot 1 juli. Dat is alvast de planning die de gemeente Barcelona naar buiten heeft gebracht.

De gemeente Barcelona zegt dat het MWC “sí ó sí” georganiseerd zal worden dit jaar. Men weet natuurlijk dat er veel minder deelnemers zullen zijn, dat er veel minder bedrijven hun laatste technologische snufjes zullen laten zien en dat veel activiteiten waarschijnlijk virtueel en online georganiseerd zullen worden.

De organisatie van het MWC zegt dat er al veel vraag is van deelnemers die in 2021 mee willen doen waarbij het gaat over grote internationale bedrijven. Over het hoe en wat is nu nog niet veel bekend gemaakt maar men wil alles op alles zetten om het MWC 2021 door te laten gaan. Dat wel, niet in februari zoals gebruikelijk maar eind juni wanneer er al waarschijnlijk al veel mensen gevaccineerd zullen zijn.

De beurs

Het Mobile World Congress (MWC) wordt normaal gesproken elk jaar eind februari georganiseerd in de Fira hallen op de grens tussen de gemeenten Barcelona en l’Hospitalet de Llobregat. 

Het MWC is de combinatie van ‘s werelds grootste tentoonstelling voor de mobiele industrie en een congres waarin vooraanstaande bestuursvoorzitters van mobiele operatoren, verkopers en content eigenaren bijeen komen.

Jaarlijks komen er tienduizenden deelnemers naar Barcelona om mee te doen met het MWC congres waarbij er voor vele miljoenen euro’s uitgegeven wordt aan hotels, vervoer, restaurants, bars etc. 

In 2019 was er een record aantal deelnemers van 110.000 personen uit 200 landen. De economische impact van de MWC op de stad Barcelona is enorm en wordt geschat op 492 miljoen euro.

De 2020 editie had alweer de 15e editie van het Mobile World Congress in Barcelona moeten worden van 24 tot en met 27 februari maar vanwege de corona-crisis werd dat geannuleerd

De MWC wordt al sinds 2006 in Barcelona gehouden terwijl de beurs daarvoor ook in Cannes (1996-2005), Madrid (1995) en Londen (1987-1994) werd gehouden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.