Search
menu
Search

In februari wordt de emblematische discotheek Pacha La Pineda aan de Costa Dorada afgebroken

In februari wordt de emblematische discotheek Pacha La Pineda aan de Costa Dorada afgebroken
Beeld: Google Street View / screenshot

In februari wordt de emblematische discotheek Pacha La Pineda aan de Costa Dorada afgebroken

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Net zoals diverse redactieleden, hebben veel lezers waarschijnlijk wel eens gefeest tijdens een van de magische avonden in de Pacha La Pineda discotheek in Vila-seca aan de Costa Dorada, net onder de populaire badplaats Salou. Busladingen vol met Nederlandse en Belgische jongeren bezochten de bekendste dj’s en populaire feesten in de Pacha. Maar vanaf eind februari zal het icoon van La Pineda voor altijd verdwijnen als het complex wordt afgebroken.

In juni 2021 werd bekend dat de Pacha La Pineda nooit meer open zou gaan. In dat jaar zou het 30-jarige bestaan gevierd worden nadat deze emblematische discotheek in 1991 haar deuren opende. Maar de pandemie en de nieuwe regels met betrekking tot geluidsoverlast hebben ervoor gezorgd dat dit jubileum nooit meer zou plaatsvinden. De beheerder Jesús Solà van Ocio a Tope SL bevestigde in die maand dat de Pacha definitief gesloten werd.

Eind februari zal begonnen worden met de sloop van de discotheek. Ocio a Tope SL is al maanden bezig om het interieur te verwijderen en het emblematische Pacha-logo met de twee rode sterren is van de gevel gehaald. Als eerste zal begonnen worden om de ruimtes rondom de discotheek te verwijderen. Daarna zal men beslissen wat er gedaan wordt met het hoofdgebouw, dat zijn de danszaal met horeca en de toren. Wat er met dit gebouw gaat gebeuren is nu nog niet bekend.

De discotheek Pacha La Pineda is gedurende 30 jaar de referentie geweest in het uitgaansleven in de provincie Tarragona en aan de Costa Dorada. Met badplaatsen zoals Salou en Cambrils nabij kwamen er in de zomer busladingen vol met jongeren naar de discotheek om te genieten van de beste dj’s, optredens, de unieke sfeer en de speciale feesten zoals de beruchte Holland Party’s op de woensdagavond of de schuimparty’s. In hoogtijdagen waren er feesten met 4000 feestvierders en meer dan 150 personeelsleden.

Maar een klacht van een buurtbewoner die naar de rechter stapte omdat hij vanwege de aanhoudende geluidsoverlast niet kon slapen, heeft ervoor gezorgd dat een rechter besloot dat de gemeente Vila-seca, waar La Pineda Platja toe behoort, in gebreke was gebleven. Niet alleen moest de gemeente 5.000 euro aan de klagende buurman betalen, de Pacha discotheek kreeg ook de opdracht om dure verbouwingen uit te voeren om de geluidsoverlast tegen te gaan en het aantal decibellen te reduceren.

De kosten van deze verbouwing waren voor de beheerders van de Pacha discotheek te hoog en ook niet haalbaar omdat het huurcontract en de vergunning om als discotheek open te blijven eindigden op 31 december 2022. Omdat de discotheek praktisch alleen in de drukke zomermaanden open is, konden die investeringskosten niet worden terugverdiend.

Ga naar de inhoud