Huawei opent winkel naast de Apple Store in Barcelona

Huawei opent winkel naast de Apple Store in Barcelona
Beeld: Twitter

Huawei opent winkel naast de Apple Store in Barcelona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het Chinese smartphone merk Huawei heeft een tweede grote winkel geopend in Spanje. De Espai Huawei is gelegen in nummer 9 aan de Plaza Cataluña in het centrum van Barcelona. Het gaat om de op een na grootste Huawei winkel buiten China en de tweede grootste winkel in Spanje nadat in juli 2019 al de Espacio Huawei Madrid werd geopend in de Spaanse hoofdstad.

Op zaterdag was de door Huawei gesponsorde motorcoureur Jorge Lorenzo aanwezig bij de opening van de 750 m2 meter grote Huawei winkel aan de Plaza Cataluña in Barcelona. Het gaat om een moderne winkel verdeeld over twee verdiepingen waar alles met het merk Huawei te vinden is.

Het is tevens een statement van de Chinese smartphone gigant om pal naast de Apple Store op de hoek van de Plaza Cataluña en de Passeig de Gracia de op een na grootste winkel van Europa en Spanje te openen. 

De grootste Huawei winkel buiten China werd in juli 2019 geopend in Madrid. Daarmee is Huawei de concurrentie aangegaan met andere maatschappijen zoals Apple, Xiaomi en Samsung door eigen flag-stores te openen.

De Chinese telefoongigant Huawei is tegenwoordig de grootste smartphone verkoper ter wereld en naast Aziatische landen is Huawei ook Europa aan het veroveren met hun smartphones. 

In Spanje is een van de drie telefoons die verkocht worden tegenwoordig van het merk Huawei. De winkel in Madrid is 1.000 m2 groot terwijl de Barcelona winkel een oppervlakte heeft van 750 m2.

Ga naar de inhoud