Opties van het Spaanse vrouwenvoetbalteam om naar de Olympische Spelen te gaan

Opties van het Spaanse vrouwenvoetbalteam om naar de Olympische Spelen te gaan
Beeld: via canva.com & @SEFutbolFem / X

Opties van het Spaanse vrouwenvoetbalteam om naar de Olympische Spelen te gaan

De ‘Final Four’ van de Nations League kan niet alleen een andere internationale titel opleveren voor het Spaanse vrouwenvoetbalteam naast de wereldtitel die vorig jaar zomer in Australië werd behaald, maar ook de zo gewenste kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs. Vrijdag vanaf 21 uur staat het Spaanse vrouwenelftal tegenover het Nederlandse elftal in een ongetwijfeld spannende halve finale. Weet het Spaanse elftal Nederland naar huis te sturen met een nederlaag en wat zijn de kansen om de Olympische Spelen in Parijs te halen?

Bondscoach Montse Tomé heeft vertrouwen in dezelfde selectie die de wereldkampioenentitel heeft behaald en die nu voor het eerst zal deelnemen aan de Olympische Spelen, waar het vrouwenvoetbaltoernooi in 1996 werd opgenomen. ‘La Roja’ staat op het punt om haar eigen geschiedenis opnieuw te schrijven. Het ticket en de mogelijkheden om naar de Franse hoofdstad te gaan, zijn afhankelijk van de Nations League die op 23 en 28 februari in het La Cartuja stadion in Sevilla wordt gehouden.

In de afgelopen jaren heeft het Spaanse vrouwenvoetbalteam een enorme groei en ontwikkeling doorgemaakt. Het team heeft zich gevestigd als een van de topteams ter wereld. De overwinning op het Wereldkampioenschap in 2023 was een keerpunt in de geschiedenis van het Spaanse vrouwenvoetbal. Deelname aan de Olympische Spelen is nu een van de belangrijkste doelen voor het Spaanse vrouwenvoetbalteam. De Olympische Spelen worden gezien als een van de belangrijkste toernooien in de sport, naast het Wereldkampioenschap en het Europees kampioenschap.

De kwalificatie voor de Olympische Spelen

Het Spaanse team heeft nu de kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Dit kan worden bereikt door de Nations League te winnen, die in februari 2024 in Sevilla wordt gehouden. Het team speelt in de halve finale tegen Nederland, terwijl Frankrijk en Duitsland de andere halve finale spelen.

Als Spanje Nederland verslaat, zijn ze automatisch gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Als ze verliezen van Nederland, hebben ze nog een kleine kans als Frankrijk Duitsland verslaat. In dat geval zouden de Spaanse vrouwen een play-off moeten spelen tegen een ander team voor een plek op de Olympische Spelen.

Deelname aan de Olympische Spelen zou een enorme prestatie zijn voor het Spaanse vrouwenvoetbalteam. Het zou niet alleen hun zichtbaarheid en populariteit in Spanje en wereldwijd vergroten, maar ook nieuwe mogelijkheden bieden voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in het land. Het zou jonge speelsters kunnen inspireren om de sport op te pakken en te investeren in hun ontwikkeling.

Bovendien zou deelname aan de Olympische Spelen een erkenning zijn van de harde werken en de prestaties van het huidige team. Het zou een kroon zijn op hun successen van de afgelopen jaren en een nieuwe uitdaging bieden om naar te streven.

Ga naar de inhoud