Torremolinos promoot zich als actieve toeristenbestemming tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht

Torremolinos promoot zich als actieve toeristenbestemming tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht
Beeld: Torremolinos / web

Torremolinos promoot zich als actieve toeristenbestemming tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht

Torremolinos is aanwezig op de Fiets en Wandelbeurs, die van 23 tot 25 februari in Utrecht (Nederland) wordt gehouden. Dit evenement is gericht op bezoekers die geïnteresseerd zijn in actief toerisme, wandelen en fietsen, iets wat allemaal mogelijk is in en rond de populaire kustplaats aan de Costa del Sol.

Torremolinos is een populaire toeristische bestemming aan de zuidkust van Spanje, bekend om zijn mooie stranden, het bruisende nachtleven en de prachtige natuur in de omgeving. Deze stad trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers uit verschillende landen, waaronder ook Nederland.

In 2023 ontving Torremolinos meer dan 64.000 Nederlandse toeristen, die samen goed waren voor 315.000 overnachtingen. Dit illustreert duidelijk de populariteit van Torremolinos als vakantiebestemming voor Nederlanders.

Naast de vele Nederlandse toeristen die Torremolinos bezoeken, wonen er ook 705 Nederlanders permanent in de stad. Dit vertegenwoordigt 1% van de totale bevolking en meer dan 5% van de buitenlandse inwoners. De Nederlandse gemeenschap in Torremolinos is een levendig onderdeel van de lokale samenleving en brengt kleur en diversiteit aan de stad.

Elk jaar op 27 april vieren de Nederlandse inwoners en toeristen Koningsdag op het Plaza Chiriva-plein in La Carihuela. Tijdens dit feest kunnen zowel de Nederlanders als de lokale bevolking genieten van de cultuur, keuken en traditionele ambachten uit Nederland. Dit evenement is een mooie illustratie van de band tussen Torremolinos en Nederland.

Fiets- en Wandelbeurs

De Fiets- en Wandelbeurs is een jaarlijks evenement dat wordt gehouden in Utrecht. Deze beurs is gericht op liefhebbers van actieve vakanties, zoals wandelen en fietsen. Het trekt duizenden bezoekers die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van nieuwe bestemmingen en routes voor hun volgende actieve vakantie. In 2023 kwamen er bijna 27.000 bezoekers naar de beurs.

Ga naar de inhoud