Aardbevingen van 6,5 en 5,7 op Richter schaal in Murcia … als oefening!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MURCIA – De regio Murcia heeft deze maandag 23 april te maken met de gevolgen van een grote aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Deze aardbeving heeft plaatsgevonden om 7.57 uur op 11 km onder het aardoppervlak bij Alcantarilla. Dit is echter allemaal onderdeel van een groots opgezette oefening dus het is geen echte aardbeving.

Murcia heeft deze maandag om 7.57 uur te maken gehad met een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter en even later om 8.27 uur met een tweede aardbeving met een kracht van 5,7 op de schaal van Richter. Een soortgelijke aardbeving zorgde in 2014 in China (6,2 op Richter schaal) voor 617 doden, duizenden gewonden en heel veel schade.

In het geval van Murcia gaat het gelukkig om een groots opgezette oefening voor alle betrokken nooddiensten zoals politie, brandweer, ambulances en het leger. Het gaat om twee potentiële bevingen van slechts 36 en 28 seconden lang die zouden kunnen plaatsvinden in Murcia en op andere plaatsen in Spanje.

Als gevolg van deze oefeningsaardbeving zouden de gemeenten  Fortuna, Santomera, Molina, Archena, Las Torres de Cotillas, Mula, Alcantarilla, Alhama, Totana, La Unión, Murcia en Cartagena te maken hebben met honderden doden, duizenden gewonden en een enorme schade.

Er zijn diverse plaatsen in de regio Murcia waar men oefent zoals op een boerderij in La Ñora, op een school in Alcantarilla, een camping, een ziekenhuis, een mijn en bij twee stuwmeren. Het gaat om een van de grootste opgezette oefeningen ooit wat betreft de gevolgen van een aardbeving. Er zijn 800 personen die deelnemen aan deze oefening waarbij ook 153 scholen meewerken door hun rampenplan in werking te laten treden.

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail [email protected]
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email [email protected]
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.