skip to Main Content
Aardbevingen van 6,5 en 5,7 op Richter schaal in Murcia … als oefening!
La Opninión de Murcia

Aardbevingen van 6,5 en 5,7 op Richter schaal in Murcia … als oefening!

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

La Opinión de Murcia

MURCIA – De regio Murcia heeft deze maandag 23 april te maken met de gevolgen van een grote aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Deze aardbeving heeft plaatsgevonden om 7.57 uur op 11 km onder het aardoppervlak bij Alcantarilla. Dit is echter allemaal onderdeel van een groots opgezette oefening dus het is geen echte aardbeving.

Murcia heeft deze maandag om 7.57 uur te maken gehad met een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter en even later om 8.27 uur met een tweede aardbeving met een kracht van 5,7 op de schaal van Richter. Een soortgelijke aardbeving zorgde in 2014 in China (6,2 op Richter schaal) voor 617 doden, duizenden gewonden en heel veel schade.

In het geval van Murcia gaat het gelukkig om een groots opgezette oefening voor alle betrokken nooddiensten zoals politie, brandweer, ambulances en het leger. Het gaat om twee potentiële bevingen van slechts 36 en 28 seconden lang die zouden kunnen plaatsvinden in Murcia en op andere plaatsen in Spanje.

Als gevolg van deze oefeningsaardbeving zouden de gemeenten  Fortuna, Santomera, Molina, Archena, Las Torres de Cotillas, Mula, Alcantarilla, Alhama, Totana, La Unión, Murcia en Cartagena te maken hebben met honderden doden, duizenden gewonden en een enorme schade.

Er zijn diverse plaatsen in de regio Murcia waar men oefent zoals op een boerderij in La Ñora, op een school in Alcantarilla, een camping, een ziekenhuis, een mijn en bij twee stuwmeren. Het gaat om een van de grootste opgezette oefeningen ooit wat betreft de gevolgen van een aardbeving. Er zijn 800 personen die deelnemen aan deze oefening waarbij ook 153 scholen meewerken door hun rampenplan in werking te laten treden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. We leven met z,n allen op een levend organisme. De planeet aarde. Groot in formaat , maar minuscuul in het cosmische geheel. De aardse krachten die vrij kunnen komen door allerlei omstandigheden zijn in omvang eigenlijk niet te voorspellen . Het is voor mij dan ook niet te vatten dat er zoveel regeringen bommen en raketten afvuren. Die op kwetsbare locaties een grote ramp kunnen veroorzaken. Waar is het verstand gebleven en hoe krankzinnig is de realiteit om ons heen. Een slechte ontwikkeling. Er zijn teveel gestoorden aan het bewind .

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken