Search
menu
Search

Aardbevingen van 6,5 en 5,7 op Richter schaal in Murcia … als oefening!

Oeps ... foto ontbreekt!

Aardbevingen van 6,5 en 5,7 op Richter schaal in Murcia … als oefening!

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De regio Murcia heeft deze maandag 23 april te maken met de gevolgen van een grote aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Deze aardbeving heeft plaatsgevonden om 7.57 uur op 11 km onder het aardoppervlak bij Alcantarilla. Dit is echter allemaal onderdeel van een groots opgezette oefening dus het is geen echte aardbeving.

Murcia heeft deze maandag om 7.57 uur te maken gehad met een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter en even later om 8.27 uur met een tweede aardbeving met een kracht van 5,7 op de schaal van Richter. Een soortgelijke aardbeving zorgde in 2014 in China (6,2 op Richter schaal) voor 617 doden, duizenden gewonden en heel veel schade.

In het geval van Murcia gaat het gelukkig om een groots opgezette oefening voor alle betrokken nooddiensten zoals politie, brandweer, ambulances en het leger. Het gaat om twee potentiële bevingen van slechts 36 en 28 seconden lang die zouden kunnen plaatsvinden in Murcia en op andere plaatsen in Spanje.

Als gevolg van deze oefeningsaardbeving zouden de gemeenten  Fortuna, Santomera, Molina, Archena, Las Torres de Cotillas, Mula, Alcantarilla, Alhama, Totana, La Unión, Murcia en Cartagena te maken hebben met honderden doden, duizenden gewonden en een enorme schade.

Er zijn diverse plaatsen in de regio Murcia waar men oefent zoals op een boerderij in La Ñora, op een school in Alcantarilla, een camping, een ziekenhuis, een mijn en bij twee stuwmeren. Het gaat om een van de grootste opgezette oefeningen ooit wat betreft de gevolgen van een aardbeving. Er zijn 800 personen die deelnemen aan deze oefening waarbij ook 153 scholen meewerken door hun rampenplan in werking te laten treden.

Ga naar de inhoud