Aardbevingen van 6,5 en 5,7 op Richter schaal in Murcia … als oefening!

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De regio Murcia heeft deze maandag 23 april te maken met de gevolgen van een grote aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Deze aardbeving heeft plaatsgevonden om 7.57 uur op 11 km onder het aardoppervlak bij Alcantarilla. Dit is echter allemaal onderdeel van een groots opgezette oefening dus het is geen echte aardbeving.

Murcia heeft deze maandag om 7.57 uur te maken gehad met een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter en even later om 8.27 uur met een tweede aardbeving met een kracht van 5,7 op de schaal van Richter. Een soortgelijke aardbeving zorgde in 2014 in China (6,2 op Richter schaal) voor 617 doden, duizenden gewonden en heel veel schade.

In het geval van Murcia gaat het gelukkig om een groots opgezette oefening voor alle betrokken nooddiensten zoals politie, brandweer, ambulances en het leger. Het gaat om twee potentiële bevingen van slechts 36 en 28 seconden lang die zouden kunnen plaatsvinden in Murcia en op andere plaatsen in Spanje.

Als gevolg van deze oefeningsaardbeving zouden de gemeenten  Fortuna, Santomera, Molina, Archena, Las Torres de Cotillas, Mula, Alcantarilla, Alhama, Totana, La Unión, Murcia en Cartagena te maken hebben met honderden doden, duizenden gewonden en een enorme schade.

Er zijn diverse plaatsen in de regio Murcia waar men oefent zoals op een boerderij in La Ñora, op een school in Alcantarilla, een camping, een ziekenhuis, een mijn en bij twee stuwmeren. Het gaat om een van de grootste opgezette oefeningen ooit wat betreft de gevolgen van een aardbeving. Er zijn 800 personen die deelnemen aan deze oefening waarbij ook 153 scholen meewerken door hun rampenplan in werking te laten treden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.