Eerste 100 procent Spaanse onderzeeër S-81 gepresenteerd in Murcia

Eerste onderzeeër die volledig in Spanje is ontworpen en gebouwd gepresenteerd
Beeld: Ministerio de Defensa

Eerste 100 procent Spaanse onderzeeër S-81 gepresenteerd in Murcia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CARTAGENA – De Spaanse minister van Defensie, Margarita Robles, heeft koning Felipe VI en de koninklijke familie vergezeld bij de lanceringsceremonie van de Navantia S-81 ‘Isaac Peral’, de eerste onderzeeër die volledig in Spanje is ontworpen en gebouwd. De S-81 is ook omgetoverd tot de ‘Princesa de Asturias’ onderzeeër en is de eerste van vier onderzeeërs die de Spaanse marine de komende jaren in gebruik neemt.

Voordat de S-81 onderzeeër ter water werd gelaten kregen Koning Felipe VI, koningin Letizia en dochters Leonor en Sofía samen met de minister van Defensie Margarita Robles een rondleiding op de Navantia-scheepswerf in Cartagena (Murcia).

De ceremonie herdacht ook de honderdste verjaardag van de lancering van de eerste onderzeeër bij de scheepswerf van Cartagena, de B-1. Van de 39 onderzeeërs die in zijn 106-jarige geschiedenis en bij de Spaanse marine hebben gediend waren er 27 afkomstig van de scheepswerf in Cartagena.

De S-80’s zullen de meest geavanceerde conventionele (niet-nucleaire) onderzeeërs ter wereld worden. Ze krijgen een totale lengte van 80,8 meter, een diameter van 7,3 meter en een onderwater-verplaatsing van ongeveer 3.000 ton.

Eenmaal in het water beginnen de haven- en vaar proeven, inclusief navigatie aan de oppervlakte en duiken tot het maximale niveau wordt bereikt. De eerste volledige navigatie staat gepland voor begin 2022 en de levering aan de marine volgt een jaar later in 2023.

Later zullen er vier andere onderzeeërs geleverd worden die vernoemd zijn naar andere pioniers op het gebied van onderwaternavigatie: de S-82 ‘Narciso Monturiol’ in 2024; de S-83 ‘Cosme García’ in 2026 en de S-84 ‘Mateo García de los Reyes’ in 2028.

Het S-80-programma is een stimulans voor de economie en de werkgelegenheid dankzij de deelname van 100 bedrijven uit 11 verschillende autonome regio’s. Dat genereert directe, indirecte en geïnduceerde werkgelegenheid voor meer dan 6.000 mensen en een heeft jaarlijkse impact op het Spaanse bbp van 250 miljoen euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.