De gemeente Totana in Murcia gaat niet naar Fase 2

De gemeente Totana in Murcia gaat niet naar Fase 2
Beeld: Wikimedia

De gemeente Totana in Murcia gaat niet naar Fase 2

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Op vrijdag maakte de minister van Volksgezondheid bekend welke autonome regio’s, provincies en gezondheiddistricten op maandag 25 mei overschakelen van Fase 1 naar Fase 2. Daarmee komen 47% van het land en meer dan 22 miljoen inwoners in Fase 2 terecht met meer versoepelingen en ‘vrijheden’. De autonome regio Murcia heeft ook aangevraagd om naar Fase 2 te gaan en dat is ook gelukt met als enige uitzondering de gemeente Totana.

De gemeente Totana in de comarca Bajo Guadalentín in de autonome regio en provincie Murcia heeft iets meer dan 32.000 inwoners die vanaf maandag 25 mei niet kunnen genieten van de versoepelingen die gepaard gaan met de de-escalatiefase 2.

Op aanraden van de autonome regering in Murcia blijft Totana als enige gemeente in Murcia nog in Fase 1 omdat er een stijging heeft plaatsgevonden van besmettingsgevallen vanaf het moment dat er meer versoepelingen zijn gekomen en de mensen meer de straat op gaan.

De Servicio de Epidemiología de la Región de Murcia heeft ervoor gekozen om de twee gezondheidsdistricon van Totana (Totana Norte y Totana Sur) in Fase 1 te houden. Dat is ook zo opgenomen in het nieuwe besluit in de Staatscourant, de BOE SND/440/2020 van zaterdag 23 mei waar bij Capítulo XIV Artícilo 51 staat:

La Comunidad Autónoma de la Región de Murcia deberá solicitar al Ministerio de Sanidad la suspensión parcial o total de la aplicación de esta orden al Municipio de Totana cuando considere que existe una situación de riesgo para la población o cuando exista un crecimiento sostenido del número de casos de COVID-19.

Ga naar de inhoud