De gemeente Totana in Murcia gaat niet naar Fase 2

De gemeente Totana in Murcia gaat niet naar Fase 2
Beeld: Wikimedia

MURCIA – Op vrijdag maakte de minister van Volksgezondheid bekend welke autonome regio’s, provincies en gezondheiddistricten op maandag 25 mei overschakelen van Fase 1 naar Fase 2. Daarmee komen 47% van het land en meer dan 22 miljoen inwoners in Fase 2 terecht met meer versoepelingen en ‘vrijheden’. De autonome regio Murcia heeft ook aangevraagd om naar Fase 2 te gaan en dat is ook gelukt met als enige uitzondering de gemeente Totana.

De gemeente Totana in de comarca Bajo Guadalentín in de autonome regio en provincie Murcia heeft iets meer dan 32.000 inwoners die vanaf maandag 25 mei niet kunnen genieten van de versoepelingen die gepaard gaan met de de-escalatiefase 2.

Op aanraden van de autonome regering in Murcia blijft Totana als enige gemeente in Murcia nog in Fase 1 omdat er een stijging heeft plaatsgevonden van besmettingsgevallen vanaf het moment dat er meer versoepelingen zijn gekomen en de mensen meer de straat op gaan.

De Servicio de Epidemiología de la Región de Murcia heeft ervoor gekozen om de twee gezondheidsdistricon van Totana (Totana Norte y Totana Sur) in Fase 1 te houden. Dat is ook zo opgenomen in het nieuwe besluit in de Staatscourant, de BOE SND/440/2020 van zaterdag 23 mei waar bij Capítulo XIV Artícilo 51 staat:

La Comunidad Autónoma de la Región de Murcia deberá solicitar al Ministerio de Sanidad la suspensión parcial o total de la aplicación de esta orden al Municipio de Totana cuando considere que existe una situación de riesgo para la población o cuando exista un crecimiento sostenido del número de casos de COVID-19.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.