Spaanse voetbalcompetitie Laliga weer van start na 8 juni

Spaanse voetbalcompetitie Laliga weer van start na 8 juni
Beeld: 123rf

Spaanse voetbalcompetitie Laliga weer van start na 8 juni

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Vanaf 8 juni kan er weer gevoetbald worden in de Spaanse competitie Laliga Santander, dat maakte de Spaanse premier op zaterdag bekend. De Laliga zou dan met speelronde 28 moeten beginnen om 10 speelrondes later het voetbalseizoen 2019/2020 te beëindigen. De aangepaste speelkalender en de officiële begindatum zijn nog niet bekend gemaakt door de Laliga.

In Spanje heeft men niet gekozen om de voetbalcompetitie zoals in andere landen wel gebeurde voormalig te beëindigen. In Spanje wil men het liefst de competitie afmaken en dat kan dus vanaf 8 juni gebeuren maar wel met speciale maatregelen.

De wedstrijden moeten achter gesloten deuren plaatsvinden en dus zonder publiek gespeeld worden en alle spelers moeten op het coronavirus getest worden, iets dat al gebeurt op dit moment. Sommige teams zullen niet in het eigen stadion spelen om te voorkomen dat de supporters massaal rond de stadions bijeenkomen.

Er zijn geruchten dat de teams worden uitgebreid van 18 naar 23 spelers en in de voetbalstadions mogen niet meer dan 230 personen aanwezig zijn. Hoe het speelschema er uit gaat zien en of er twee wedstrijden per week gespeeld gaan worden zoals we HIER al schreven is nog niet bekend.

De meeste clubs van de Primera en Segunda División zijn na een onderbreking van meer dan 3 maanden sinds 4 mei weer aan het trainen, in eerste instantie individueel in Fase 0 maar sinds Fase 1 ook in groepsverband.

De Liga zou in principe 23/24 mei in speelronde 38 moeten eindigen maar dat is uiteraard niet gelukt. Na meer dan 90 dagen geen Laliga voetbalcompetitie is de kans groot dat deze met de volgende wedstrijden, die oorspronkelijk in speelronde 28 zouden moeten plaatsvinden, weer van start gaat.  

  • Sevilla-Betis
  • Athletic-Atlético
  • Celta-Villarreal
  • Espanyol-Alavés
  • Granada-Getafe
  • Leganés-Valladolid
  • Mallorca-Barcelona
  • Real Madrid-Eibar
  • R. Sociedad-Osasuna
  • Valencia-Levante
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.