Spaanse voetbalcompetitie Laliga weer van start na 8 juni

Spaanse voetbalcompetitie Laliga weer van start na 8 juni
Beeld: 123rf

VOETBAL – Vanaf 8 juni kan er weer gevoetbald worden in de Spaanse competitie Laliga Santander, dat maakte de Spaanse premier op zaterdag bekend. De Laliga zou dan met speelronde 28 moeten beginnen om 10 speelrondes later het voetbalseizoen 2019/2020 te beëindigen. De aangepaste speelkalender en de officiële begindatum zijn nog niet bekend gemaakt door de Laliga.

In Spanje heeft men niet gekozen om de voetbalcompetitie zoals in andere landen wel gebeurde voormalig te beëindigen. In Spanje wil men het liefst de competitie afmaken en dat kan dus vanaf 8 juni gebeuren maar wel met speciale maatregelen.

De wedstrijden moeten achter gesloten deuren plaatsvinden en dus zonder publiek gespeeld worden en alle spelers moeten op het coronavirus getest worden, iets dat al gebeurt op dit moment. Sommige teams zullen niet in het eigen stadion spelen om te voorkomen dat de supporters massaal rond de stadions bijeenkomen.

Er zijn geruchten dat de teams worden uitgebreid van 18 naar 23 spelers en in de voetbalstadions mogen niet meer dan 230 personen aanwezig zijn. Hoe het speelschema er uit gaat zien en of er twee wedstrijden per week gespeeld gaan worden zoals we HIER al schreven is nog niet bekend.

De meeste clubs van de Primera en Segunda División zijn na een onderbreking van meer dan 3 maanden sinds 4 mei weer aan het trainen, in eerste instantie individueel in Fase 0 maar sinds Fase 1 ook in groepsverband.

De Liga zou in principe 23/24 mei in speelronde 38 moeten eindigen maar dat is uiteraard niet gelukt. Na meer dan 90 dagen geen Laliga voetbalcompetitie is de kans groot dat deze met de volgende wedstrijden, die oorspronkelijk in speelronde 28 zouden moeten plaatsvinden, weer van start gaat.  

  • Sevilla-Betis
  • Athletic-Atlético
  • Celta-Villarreal
  • Espanyol-Alavés
  • Granada-Getafe
  • Leganés-Valladolid
  • Mallorca-Barcelona
  • Real Madrid-Eibar
  • R. Sociedad-Osasuna
  • Valencia-Levante

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.