21 duizend euro schadevergoeding na aanval loslopende hond in Asturië

21 duizend euro schadevergoeding na aanval loslopende hond in Asturië
Beeld: Canva

21 duizend euro schadevergoeding na aanval loslopende hond in Asturië

OVIEDO – In Asturië heeft een vrouw een schadevergoeding gekregen van 21.000 euro vanwege de verwondingen die ze heeft opgelopen nadat een hond haar op de grond gooide. Op het moment dat de hond achterop de vrouw sprong was deze niet aangelijnd. De vrouw liep volgens de website NIUS ernstige verwondingen op aan haar been.

De vrouw in kwestie liep met haar aangelijnde hond in een park in Oviedo toen ze van achter werd besprongen door een loslopende hond. De hond had zo’n kracht dat de vrouw op de grond terecht kwam en gewond raakte aan haar been. De gevallen vrouw werd meteen door de eigenaar van de springende en loslopende hond geholpen en ook naar het ziekenhuis gebracht.

Maar de gewonde vrouw vond dat niet genoeg en stapte naar een advocaat die weer naar de rechter stapte. Uiteindelijk stelde de rechter de vrouw in haar gelijk en moet ze een schadevergoeding krijgen van 21.408,31 euro en moeten de legale kosten van het proces terugbetaald worden. 

Volgens de rechter had de eigenaar van de loslopende hond maatregelen moeten nemen door de hond aan te lijnen om gevaarlijke situaties zoals die zich nu hebben voorgedaan te voorkomen. De eigenaar wordt door de rechter verantwoordelijk gesteld voor de verwondingen van de vrouw.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.