21 duizend euro schadevergoeding na aanval loslopende hond in Asturië

21 duizend euro schadevergoeding na aanval loslopende hond in Asturië
Beeld: Canva

21 duizend euro schadevergoeding na aanval loslopende hond in Asturië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – In Asturië heeft een vrouw een schadevergoeding gekregen van 21.000 euro vanwege de verwondingen die ze heeft opgelopen nadat een hond haar op de grond gooide. Op het moment dat de hond achterop de vrouw sprong was deze niet aangelijnd. De vrouw liep volgens de website NIUS ernstige verwondingen op aan haar been.

De vrouw in kwestie liep met haar aangelijnde hond in een park in Oviedo toen ze van achter werd besprongen door een loslopende hond. De hond had zo’n kracht dat de vrouw op de grond terecht kwam en gewond raakte aan haar been. De gevallen vrouw werd meteen door de eigenaar van de springende en loslopende hond geholpen en ook naar het ziekenhuis gebracht.

Maar de gewonde vrouw vond dat niet genoeg en stapte naar een advocaat die weer naar de rechter stapte. Uiteindelijk stelde de rechter de vrouw in haar gelijk en moet ze een schadevergoeding krijgen van 21.408,31 euro en moeten de legale kosten van het proces terugbetaald worden. 

Volgens de rechter had de eigenaar van de loslopende hond maatregelen moeten nemen door de hond aan te lijnen om gevaarlijke situaties zoals die zich nu hebben voorgedaan te voorkomen. De eigenaar wordt door de rechter verantwoordelijk gesteld voor de verwondingen van de vrouw.

Ga naar de inhoud