skip to Main Content
Schade en evacuaties in Lorca na aardbeving van 3,8 in Murcia regio
Pixabay

Schade en evacuaties in Lorca na aardbeving van 3,8 in Murcia regio

MURCIA – Een aardbeving met een kracht van 3,8 op de schaal van Richter in Puerto Lumbreras in de provincie Murcia heeft voor enige paniek gezorgd in Lorca. Deze stad werd op 11 mei 2011 zwaar getroffen door twee grote aardbevingen met veel schade, honderden gewonden en diverse doden tot gevolg. Ook dit keer was er schade aan een woning maar raakte er niemand gewond.

De aardbeving (terremoto) in de regio Murcia vond plaats op zaterdagavond om 22.00 uur met als epicentrum Puerto Lumbreras. In eerste instantie meldde het Nationaal Geografish Instituut IGN dat de aardbeving plaats had gevonden bij de gemeente Águilas maar dat werd later bijgesteld naar een epicentrum op vijf km diepte bij Puerto Lumbreras.

De aardbeving kon gevoeld worden in Puerto Lumbreras, Águila, Lorca, Mazarrón, Cartagena en Pulpí in de regio Murcia Huércal-Overa in de regio Almería. Er is echter alleen schade gemeld aan een woning in Lorca waar ook een theater uit voorzorg ontruimd werd.

In Lorca was onder de inwoners enige paniek waarbij de tragische gebeurtenissen na de aardbevingen op 11 mei 2011 weer naar boven kwamen. Toen vonden er op ongeveer één km diepte twee bevingen plaats van 5,1 en 4,7 op de schaal van Richter. Dat leidde toen tot enorm veel materiële schade ter waarde van 1,2 miljard euro, 324 gewonden en 9 doden. Zelfs nu wordt er nog gewerkt aan het herstel van de stad.

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Rick ,daar vind ik niks spannends aan Het geeft een heel raar gevoel en je kunt er niks tegen doen Voor je het beseft wat gebeurd , is alles voorbij .Voor mij hoeft het echt niet meer

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken