Campers en kampeerauto’s mogen niet meer overal aan het strand parkeren in Denia

Campers en kampeerauto’s mogen niet meer overal aan het strand parkeren in Denia
Beeld: 123rf

Campers en kampeerauto’s mogen niet meer overal aan het strand parkeren in Denia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente Denia is op haar vingers getikt door Costas, de instantie voor het behoud en bescherming van de Spaanse kustlijn. Deze instantie verbiedt het parkeren van campers en kampeerwagens op diverse plaatsen aan de kust en het strand van Denia aan de Costa Blanca.

In een gemeentelijke verordening genaamd ‘camper’ van Denia staat dat het weer is toegestaan om te parkeren (dus niet kamperen) aan het strand en aan de kust. Maar de gemeente heeft een obstakel gevonden want Costas staat dit niet toe op diverse plaatsen. Dat betekent dat er toch weer een parkeerverbod voor campers en kampeerauto’s komt.

Maar niet overal, dat parkeerverbod geldt alleen voor het einde van Rotes, de zuidkust van Denia en in Punta del Raset, het eerste strand van les Marines aan de noordkust. Costas is van mening dat deze beide gebieden binnen het maritieme publieke domein vallen.

Dat betekent dat eigenaren van campers en kampeerauto’s niet meer op deze plaatsen mogen parkeren. Kamperen was altijd al verboden. Het beeld zal dus drastisch veranderen want de parkeerplaats bij restaurant Mena stond altijd vol met dit soort voertuigen.

In andere gevallen, zoals bij Parc de les Bassetes (in les Marines) of voor Helios, Trampoli en voor Sendra (in les Rotes) is er beperkte parkeergelegenheid voor campers en kampeerauto’s. De gemeente herinnert eraan dat parkeren weliswaar is toegestaan maar maximaal 24 uur per week terwijl dat in de bebouwde kom 48 uur per week is.

De gemeente heeft DEZE folder (PDF) in drie talen (Valenciaans/Catalaans, Spaans en Engels) uitgebracht met daarop de informatie rond het parkeren van campers en kampeerauto’s.

denia
Beeld: Ayuntamiento Denia
tekst
Maximaal 24 uur bij het strand staan met een camper of kampeerauto in Denia
Binnenkort zal het nog maar mogelijk zijn om maximaal 24 uur per 7 dagen met een kampeerauto of camper bij een strand te staan in Denia terwijl dit 48 uur is op andere parkeerplaatsen in Denia.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud