Bewoners van het Spaanse platteland kunnen geld pinnen bij de postbode

Bewoners van het Spaanse platteland kunnen geld pinnen bij de postbode
Beeld: @correos.es / facebook

Bewoners van het Spaanse platteland kunnen geld pinnen bij de postbode

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse post Correos heeft een overeenkomst getekend met de overkoepelende organisatie van de Spaanse banken waardoor het mogelijk wordt dat ruim 600.000 inwoners van dorpen in het vergeten Spaanse platteland contant geld kunnen pinnen bij hun plaatselijke postbode. 

Het gaat om 657.757 inwoners van dorpen waarbij de dichtstbijzijnde geldautomaat op vijf kilometer is te vinden. Het gaat volgens Correos om circa 3.230 gemeenten in Spanje, bijna 40% van alle 8.131 gemeenten in het land. Het zijn meer dan 6.000 postbodes of ‘carteros rurales’ die het geld pinnen mogelijk maken.

Een van de eerste banken die deze mogelijkheid al in 2020 overeenkwam met Correos was Banco Santander. Sinds 2021 kunnen klanten van Santander voor bankzaken terecht bij de 4.675 postkantoren en servicepunten in Spanje en bij de 3.222 bankfilialen van Banco Santander via Correos Cash. Vanaf nu komen daar ook het contant geld pinnen bij, net zoals voor de andere banken.

Sinds april 2021 is het op het platteland al mogelijk om bij de postbodes direct handelingen waarvoor iemand naar een postkantoor zou moeten gaan ter plaatse af te handelen. Postzegels kopen, geld storten of overmaken, enveloppen of andere verpakkingen kopen of het kopen van de milieustickers van de Spaanse verkeersdienst (DGT) zijn bij lokale postbode direct te regelen.

Het is niet alleen mogelijk om bepaalde producten te kopen maar ook om bepaalde betalen via Correos Cash te doen zoals het storten van geld op een bankrekening. Dat gebeurt via een PDA-systeem waarmee de postbodes met alle diensten van Correos verbonden zijn. Daar komt dus binnenkort ook het contant geld pinnen bij.

Ga naar de inhoud