skip to Main Content
Mercadona wordt steeds Nederlandser met het nieuwste artikel: stroopwafels!

Mercadona wordt steeds Nederlandser met het nieuwste artikel: stroopwafels!

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Goed nieuws voor alle Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen en van lekker snoepen houden. Mercadona heeft er sinds deze week een nieuw Hacendado product bij wat de naam heeft gekregen “galletas gofre caramelo” ofwel caramelwafels wat dus gezien kan worden als stroopwafels … maar dan zonder de stroop. Dit soort caramelwafels is al langer te koop bij diverse winkels in Spanje maar als de Mercadona ermee begint dan wordt onze Nederlandse trots pas echt een succes in Spanje.

Nog niet zolang geleden begon de Mercadona met de verkoop van verse “kale” wat dus eigenlijk verse boerenkool is. Het is dus nu mogelijk om boerenkool stamppot te maken in Spanje. Deze verse kale wordt nu inmiddels ook verkocht in de Aldi supermarkten in Spanje (met minder harde stukken erin). Niet veel later begon de Mercadona ook met de verkoop van de in Nederland geliefde zoetzure saus, weliswaar gaat het om een Thaise pikante saus maar deze is nagenoeg hetzelfde. De verkoop hiervan kwam op een goed moment omdat de Lidl in Spanje hun (twee keer zo grote) zoetzure saus uit het assortiment haalde. Deze zomer begon de Mercadona ook onder de eigen merknaam Hacendado Curry saus te verkopen, genaamd “ketchup curry”. Nu is deze Curry saus ook al in een veel grotere fles te verkrijgen bij de Lidl in Spanje dus het is een mooie aanvulling op het al bestaande assortiment in de Spaanse supermarkten.

Stroop/caramelwafels

Stroopwafels of eigenlijk caramelwafels waren al te koop in Spanje zoals bij de Aldi tijdens aanbiedingen (niet vast in het assortiment maar wel bijna maandelijks te vinden in de bakken), bij de Carrefour (maar veel te duur) in normale en mini versies (staan bij de Engelse producten) en bij de Casa woonassortimenten winkels. Sinds 2014 is de Hema geland in Spanje met acht winkels (op dit moment 5 in Madrid en 3 in Barcelona) en de stroopwafels zijn naast ontbijtkoek een van de meest verkochte producten. We hebben het hier dan wel over de echte stroopwafels dus niet zoals in de andere winkels caramelwafels.

Gofre caramelo

Mercadona sluit zich nu bij de trend van de caramelwafels aan met hun nieuwe product “galletas gofre caramelo”. Deze worden verkocht onder de eigen merknaam Hacendado voor 1,79 euro en bestaan uit 10 koeken/wafels. De caramelwafels worden gemaakt door De Banketgroep B.V. uit Tilburg dus opnieuw een Nederlands product bij de Mercadona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 24 reacties
 1. Sorry hoor maar wat doen jullie in spanje??? Als je zoveel mist??? Ik mis niks maar kan dan ook hier alles krijgen. Hemaworst speculaas pepernoten bah. Kroketten frikandellen peperkoek, eet ik dan wel eens. Maar missen nee. Dus zit je in het verkeerde gebied van spanje. En anders terug naar nederland als je het zo mist??? Is van de zotte!

 2. Dit missen we, ontbijt koek of zoals de Belgen zeggen Peperkoek, bvb Vondelmolen of Peijnenburg of andere merken, ander merk te koop bij “Michelangelo” enkel in het toeristisch seizoen, dit mis ik en laat het medebrengen. De Speculoos vind ik enorm duur, geen dozen van 1 kg wel kleine verpakking voor de horeca.

 3. Superlekker in Barcelona verkoopt allerlij NL produkten via hun website, en sturen deze ook op als je wat verder weg woont … inclusief diepvriesprodukten.

 4. Heerlijk onderwerp na al die hevige discussie over het wel en wee van de Catalanen.
  Wel jammer van die stroopwafels. Nou is het niet zo uniek cadeautje meer. Elk jaar brengen we nl stroopwafels mee voor het administratiekantoor welke onze zaken behartigt in Spanje.
  Dan misschien toch maar gaan voor de tompouce.
  Voor de redactie: ben je op 3 november in de buurt van Cap Salou……dan mag je de tompouce bij mij komen halen hoor. Vers uit Nederland

 5. Denk niet dat je Belgen moet rekenen bij het lekker vinden van Nederlandse stroopwafels.
  Ik ken ze, want ik woon in Nederland, maar eet ze nooit.
  Ze zijn hard en bevatten weinig stroop.
  Wij hebben in België de “laquemans”.
  Een zachte ovale warme wafel met warme stroop.
  Een groot verschil met de Nederlandse.
  Onze zonen rijden daar speciaal voor naar België.
  Ben al blij dat ze in Spanje de Luikse wafels hebben.
  Alleen willen ze er hier slagroom of chocolade opdoen.
  Ook in Nederkand denken ze dat dat moet.
  Slagroom is enkel voor de Brusselse wafels.
  Luikse wafels puur eten.

 6. Geef Rayoj en Puigdemont een pakje, krijgen ze mischien het idee, om het is met stroop te proberen, i.p.v. oorlogstaal voor eigen politiek gewin.

 7. stroopwafels maak ik zelf. Heerlijk met honing i.p.v. caramel! Tja, wat dat gebak in Spanje betreft………weinig smaak.

  1. Weínig smaak?? Zeker nooit eens (wel kopen bij een goede “Pastelería”) de verschillende soorten “repostería selecta”, (típicos de Barcelona) of de overheerlijke diverse “brazos gitanos” geprobeerd?? Ñam-ñam…..echt genieten……..

 8. De Hemaworst is onderweg dus nu de frikadellen nog. Jammer dat de paprikachips bij Mercados uit het assortiment zijn gehaald, Hema heeft ze wel. Drop en Sinterklaasartikelen heeft de Hema in Spanje ook (speculaas, pepernoten, chocoladeletters… ).

  De curry ga ik zeker uitproberen, is die net zo lekker als die van Hela in Nederland?

  1. Het is maar dat je het weet … de Aldi heeft ook paprika chips 🙂 Over de Hemaworst wordt wel negedacht maar op dit moment is de Hema er nog niet mee bezig. Eerst meer winkels waardoor er vaker transport van producten moet zijn waardoor ook koelingsproducten in de verkoop kunnen in Spanje. Hemaworst zal mij worst wezen … tompoezen willen we hier zien!!! Over de Curry … nee die van de Hela is uiteraard veel beter en veel dikker maar als alternatief is het toe doen.

   1. Balen dan van die Hemaworst, bij de Aldi kom ik nooit maar het wordt dus tijd om dat wel te doen :).

    Tompoezen zijn ook welkom :). Sowieso is gebak in Spanje niet zo best, veel te beperkt assortiment en het smaakt allemaal hetzelfde, voor goed gebak moet je eigenlijk de grens over of naar Portugal of naar Frankrijk.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken