Mercadona wordt steeds Nederlandser met het nieuwste artikel: stroopwafels!

SpanjeVandaag
Beeld: SpanjeVandaag

Mercadona wordt steeds Nederlandser met het nieuwste artikel: stroopwafels!

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Goed nieuws voor alle Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen en van lekker snoepen houden. Mercadona heeft er sinds deze week een nieuw Hacendado product bij wat de naam heeft gekregen “galletas gofre caramelo” ofwel caramelwafels wat dus gezien kan worden als stroopwafels … maar dan zonder de stroop. Dit soort caramelwafels is al langer te koop bij diverse winkels in Spanje maar als de Mercadona ermee begint dan wordt onze Nederlandse trots pas echt een succes in Spanje.

Nog niet zolang geleden begon de Mercadona met de verkoop van verse “kale” wat dus eigenlijk verse boerenkool is. Het is dus nu mogelijk om boerenkool stamppot te maken in Spanje. Deze verse kale wordt nu inmiddels ook verkocht in de Aldi supermarkten in Spanje (met minder harde stukken erin). Niet veel later begon de Mercadona ook met de verkoop van de in Nederland geliefde zoetzure saus, weliswaar gaat het om een Thaise pikante saus maar deze is nagenoeg hetzelfde. De verkoop hiervan kwam op een goed moment omdat de Lidl in Spanje hun (twee keer zo grote) zoetzure saus uit het assortiment haalde. Deze zomer begon de Mercadona ook onder de eigen merknaam Hacendado Curry saus te verkopen, genaamd “ketchup curry”. Nu is deze Curry saus ook al in een veel grotere fles te verkrijgen bij de Lidl in Spanje dus het is een mooie aanvulling op het al bestaande assortiment in de Spaanse supermarkten.

Stroop/caramelwafels

Stroopwafels of eigenlijk caramelwafels waren al te koop in Spanje zoals bij de Aldi tijdens aanbiedingen (niet vast in het assortiment maar wel bijna maandelijks te vinden in de bakken), bij de Carrefour (maar veel te duur) in normale en mini versies (staan bij de Engelse producten) en bij de Casa woonassortimenten winkels. Sinds 2014 is de Hema geland in Spanje met acht winkels (op dit moment 5 in Madrid en 3 in Barcelona) en de stroopwafels zijn naast ontbijtkoek een van de meest verkochte producten. We hebben het hier dan wel over de echte stroopwafels dus niet zoals in de andere winkels caramelwafels.

Gofre caramelo

Mercadona sluit zich nu bij de trend van de caramelwafels aan met hun nieuwe product “galletas gofre caramelo”. Deze worden verkocht onder de eigen merknaam Hacendado voor 1,79 euro en bestaan uit 10 koeken/wafels. De caramelwafels worden gemaakt door De Banketgroep B.V. uit Tilburg dus opnieuw een Nederlands product bij de Mercadona.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.