Valencia regio krijgt avondklok van middernacht tot 6 uur (UPDATE)

Valencia regio krijgt avondklok van middernacht tot 6 uur
Beeld: Generalidad Valenciana

Valencia regio krijgt avondklok van middernacht tot 6 uur (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Generalidad Valenciana heeft gewacht op de vergadering met de overige autonome regio’s en het Ministerie van Volksgezondheid om te beslissen wat men doet met de avondklok. De autonome regio Comunidad Valenciana wil dat er een landelijke avondklok komt in heel Spanje maar die beslissing is donderdag nog niet genomen. Daarom voert men een regionale avondklok in die zal gelden voor de provincies Valencia, Castellón en Alicante inclusief dus de Costa Blanca.

UPDATE: De autonome regio Valencia heeft de avondklok zondagmorgen 25 oktober om 1 uur ingevoerd. Alle inwoners moeten tussen middernacht en 6 uur ’s morgens binnen blijven en mogen niet de straat op terwijl er ook andere corona-maatrgelen genomen zijn. KLIK HIER

De regionale premier Ximo Puig heeft na de vergadering op donderdag meteen aangekondigd dat de autonome regio een ’toque de queda’ ofwel avondklok krijgt. Hij heeft de advocaten opdracht gegeven om de juridische staat van een avondklok te onderzoeken om een mogelijke annulering van rechters te voorkomen en om aan alle regels te voldoen.

Verwacht wordt dat over 48 uur de definitieve beslissing wordt genomen en dat de regionale avondklok vanaf volgende week in zal gaan. Wat nu al bekend is, is het feit dat deze avondklok tot tenminste 9 december zal duren en dat men tussen middernacht en 6 uur ’s morgens niet het huis uit mag en niet op straat mag zijn.

Meer details zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Maar de kranten schrijven nu al over drie uitzonderingen wanneer men wel naar buiten mag gaan: als men naar de werkplek moet, als men medische assistentie nodig heeft en als men iemand moet verzorgen.

In diverse autonome regio’s zoals Catalonië en Madrid regio en door het Ministerie van Volksgezondheid wordt nagedacht over een avondklok maar de Valencia regio wil niet langer wachten en heeft dus nu al de beslissing genomen, in afwachting van de evaluatie door de regionale advocaten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.