Aragón, Asturië en Galicië hebben de gevaarlijkste wegen van Spanje

Aragón, Asturië en Galicië hebben de gevaarlijkste wegen van Spanje
Beeld: 123rf

Aragón, Asturië en Galicië hebben de gevaarlijkste wegen van Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De autonome regio’s met de gevaarlijkste wegen als gekeken wordt naar het aantal verkeersongevallen met doden en zwaargewonden zijn Aragón, Asturië en Galicië. Dat blijkt uit het ‘Informe EuroRAP 2020 ’ van de Real Automóvil Club de España (RACE), zeg maar de ANWB van Spanje. 

In het onderzoek is gekeken naar de zogenaamde ‘risico-index’ wat in principe gezien kan worden als indicator wat betreft het aantal dodelijke en ernstige ongevallen dat zich in een sectie van een weg heeft voorgedaan in verhouding tot het aantal voertuigen dat er overheen rijdt. Dat wil zeggen het ‘Índice de Riesgo’ geeft de stukken weg weer waar de kans het grootst is dat iemand bij een ongeval betrokken raakt.

Uit dit onderzoek blijkt dat de grootste ‘risico-index’ te vinden is in de autonome regio Aragón (zoals in 2019) met 17,7% van de wegen gevolgd door Asturië met 13,9% en Galicië met 10,8% van de wegen met een risico om bij een ongeval betrokken te raken.

De gevaarlijkste weg van heel Spanje met de hoogste ‘risico-index’ van 118,9 is de N-240 in de provincie Huesca (Aragón) tussen Puente la Reina de Jaca en de grens met de provincie Zaragoza tussen km 303 en 316,8. Aan dit stuk weg wordt op dit moment gewerkt aan een verbetering in de vorm van een autoweg (A-21) maar de ingebruikname daarvan zal nog even duren.

Er liggen nog vier andere gevaarlijke wegen in de provincie Huesca , te weten de N-230 (km 88-108,4) tussen Benabarre end e grens metd e provincie Lerida (CatalonIë); N-330 (km 646,5-658,3) tussen Jaca en Villanúa; N-230 (km 108,4-122,9) en de N-230 (km 66,4-88).

Andere gevaarlijke wegen zijn de N-541 (tussen km 23,5 en 33,6) in de provincie Ourense (Galicië); de N-345 (tussen km 0,0 en 7,2) in Murcia; de N-642 (tussen km 0,0 en 8,2) in Lugo (Galicië); de N-550 (tussen km 26,8 en 36,9) in A Coruña (Galicië) en de N-340 (tussen km 296,4 en 312, 9) in de provincie Málaga.

Hieronder een schema met de 20 gevaarlijkste wegen van Spanje: 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.