De nieuwe luxe camping in Mont-roig aan de Costa Dorada gaat definitief open in 2024

De nieuwe luxe camping in Mont-roig aan de Costa Dorada gaat definitief open in 2024
Beeld: Voorbeeldfoto / 123rf

De nieuwe luxe camping in Mont-roig aan de Costa Dorada gaat definitief open in 2024

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De eigenaren van de toekomstige luxe camping ‘Les Arts’ in de gemeente Mont-roig en grenzend aan de gemeente Cambrils aan de Costa Dorada, hebben de hoop dat ze in 2024 eindelijk open kunnen gaan. De bouw van de nieuwe camping heeft al een jarenlange vertraging want men is nu alweer meer dan 20 jaar bezig met de voorbereidingen voor de luxe camping. Na bureaucratische en logistieke problemen lijkt nu niets de aanleg van de camping meer in de weg te staan.

De gemeente Mont-roig en de Diputación de Tarragona hebben reeds in 2015 groen licht gegeven voor de bouw en opening van de nieuwe camping die de voorlopige naam ‘Les Arts’ heeft gekregen. De eigenaren van de grond en initiatiefnemers van de camping, Camping Car, zijn geen vreemden als het gaat om campings want ze hebben ook al de succesvolle camping ‘La Ballena Alegre’ in de gemeente Sant Pere Pescador aan de Costa Brava.

Maar alles lijkt nu goed te gaan en al het definitieve papierwerk en tekeningen liggen bij de gemeente in afwachting van goedkeuring waarna gestart kan worden met de aanleg en bouw van de camping. De oorspronkelijke opening van deze nieuwe luxe camping in Mont-roig was al gepland voor het jaar 2010 maar dat haalde men niet. Later in 2015 werd gemeld dat de gemeente de plannen had goedgekeurd en de vergunningen had gegeven waarna de camping in 2017 open zou gaan, iets wat dus ook niet lukte. Daarna wilden de eigenaren wachten op de ontwikkelingen rondom het treinspoor dat midden door de terreinen van de camping loopt en waar sinds enkele jaren geen trein meer rijdt en wat waarschijnlijk of een Via Verde (wandel- en fietspad) of een tramspoor gaat worden.

Nadat het investeringsbedrijf Camping Car diverse stukken grond had gekocht in het jaar 1998 met het idee om grenzend aan zee en op de grens tussen de gemeenten Mont-roig, bekend van onder andere de goede campings Torre del Sol, Playa Montroig en Playa y Fiesta een luxe camping te bouwen begon de bureaucratische rompslomp roet in het eten te gooien van de mooie plannen van een luxe camping op een perfecte plaats.

Camping Les Arts moet een luxe camping worden waar de gasten hun vakanties kunnen doorbrengen in mooie bungalows van 65 m2 op percelen van 110 m2. De luxe in en rondom deze bungalows moet een van de sterke punten worden voor Les Arts. De luxe camping wil gasten aantrekken die net iets meer te besteden hebben voor een mooie luxe vakantie aan zee. Er zal plaats zijn voor 3.500 personen op de camping waar erk zal zijn voor circa 130 mensen in het hoogseizoen en 30 mensen in het laagseizoen.

De camping zal gelegen zijn op een oppervlakte van 19 hectare waarvan 16 hectare werkelijk bebouwd zal worden. Op de helft van deze 16 hectare zullen de luxe bungalows geplaatst worden terwijl de andere helft bedoeld is voor mooie grote zwembaden, een wellness, winkels en supermarkten. Met de bouw van de camping is een bedrag gemoeid tussen de 15 en 20 miljoen euro. Als de camping eenmaal gereed is zullen er het hele jaar door minstens 150 mensen een baan kunnen vinden.

Ga naar de inhoud