Spaanse militairen willen dat minimale lichaamslengte blijft bestaan

Spaanse militairen willen dat minimale lichaamslengte blijft bestaan
Beeld: Canva

Spaanse militairen willen dat minimale lichaamslengte blijft bestaan

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Vanaf nu zal er geen minimale lichaamslengte vereist zijn om te worden toegelaten tot de militaire strijdkrachten of de Guardia Civil politie in Spanje, omdat het ministerie van Defensie heeft aangekondigd deze vereiste af te schaffen. Voorheen moesten mannelijke en vrouwelijke aspiranten respectievelijk minstens 1,60 m en 1,55 m meten. Hoewel de meeste organisaties die militairen en agenten vertegenwoordigen blij zijn met deze maatregel, zijn er enkele aspecten die niet over het hoofd mogen worden gezien.

Het leger en de Guardia Civil waren de laatste twee veiligheidsorganisaties die nog een minimale lengte eisten, terwijl deze eis al was afgeschaft bij de Spaanse Policía Nacional, de Catalaanse Mossos d’Esquadra of de Baskische Ertzaintza. Toch benadrukken belangrijke verenigingen van militairen het belang van het handhaven van deze eis voor bepaalde operationele functies. Dit is echter al een uitzondering die wordt overwogen in de hervorming van de vereisten van Defensie. De verordening specificeert dat de vereisten voor minimale en maximale lengte van kracht blijven wanneer het essentieel en bepalend is voor bepaalde functies.

“We moeten ons ervan bewust zijn dat we bewapend zijn en dat we een HK-geweer van 1 meter lang en meer dan 3 kilo zwaar bij ons dragen. Als we iemand van 1,50 meter uitrusten met een geweer van een meter, zou dat een ernstige fout zijn,” aldus Francisco Bellón, voorzitter van de Unión de Militares de Tropa (UMT), die voorstander is van het eisen van een minimale lengte in het leger.

“Infanterie, cavalerie, parachutisten… je kunt geen parachute omdoen bij iemand die kleiner is dan 1,70 meter, omdat een parachutist een bepaald gewicht moet hebben voor de val en demping om op de grond te landen, etc. Ook moeten mariniers lang zijn om aan een touw te trekken”, legt Bellón uit: “Ik ben een marinier en meet 1,87 meter, maar ik draag een rugzak van 40 kilo op mijn rug”.Hoewel Defensie de minimale lengte handhaaft voor bepaalde functies, waarschuwt Bellón dat dit detail kan leiden tot discriminatie: “Ik zie geen persoon die kleiner is dan 1,70 meter een mortier afvuren die alleen al 25 kilo weegt. Dus wat gaat er gebeuren? Gaan er alleen administratieve functies en specifieke bestemmingen openstaan voor ‘kleine’ militairen? Kunnen langere militairen niet meer solliciteren naar die functies? Op dit moment is wat Defensie heeft aangekondigd slechts een loze belofte. We moeten nog steeds gedetailleerde uitleg krijgen over wat de nieuwe voorschriften inhouden en we moeten onze bezwaren indienen”.

politie 1
Minimum lichaamslengte voor nationale politie wordt grotendeels afgeschaft
Goed nieuws voor de kleinere inwoners van Spanje die graag een agent willen worden van de Policía Nacional, vanaf nu is de minimum lichaamslengte grotendeel …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud