Spaanse steden Madrid en Barcelona overtreffen Amsterdam op de Workation-index

Spaanse steden Madrid en Barcelona overtreffen Amsterdam op de Workation-index
Beeld: Preply / web

Spaanse steden Madrid en Barcelona overtreffen Amsterdam op de Workation-index

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De pandemie heeft het dagelijks leven en werk enorm beïnvloed. Als gevolg hiervan hebben steeds meer bedrijven te maken met ‘het nieuwe werken’ waardoor steeds meer mogelijkheden voor werknemers ontstaan om onafhankelijk van plaats en tijd te werken. Deze verandering heeft ervoor gezorgd dat veel werknemers een nieuwe levensstijl willen die ook wel bekendstaat als een ‘WORKATION’. 

Een workation is de ideale combinatie tussen werk (work) en vakantie (vacation) waarbij dus ook op de vakantiebestemming wordt gewerkt. Maar hoe is het gesteld met Spaanse steden en de workation mogelijkheden? Het online leerplatform Preply dat digitaal duizenden studenten en privédocenten verbindt, heeft het uitgezocht. 

De inspiratie om een onderzoek uit te voeren, kwam voort uit de vraag: “Welke steden bieden de beste omstandigheden voor werken op afstand?” Het Preply-team heeft daarom 50 steden wereldwijd geanalyseerd aan de hand van relevante factoren zoals kosten van levensonderhoud, taalvaardigheid in het Engels, reistijden, gezondheidszorg, milieu- en veiligheidsaspecten en weersomstandigheden. Deze gegevens zijn vervolgens in een scoresysteem verwerkt om de steden op een eerlijke manier met elkaar te kunnen vergelijken. Het resultaat is een lijst van 50 steden in 42 landen, gerangschikt op basis van hun geschiktheid als locatie voor een WORKATION, waarbij de beste stad bovenaan staat.

Spanje Vs Nederland en België

In Spanje staat de hoofdstad Madrid op de 6e plaats op de lijst die aangevoerd wordt door Lissabon gevolgd door Tel Aviv, Wenen, Nicosia en Helsinki. In Madrid kun je tijdens een workation genieten van gemiddeld 15 graden en 228 dagen zonneschijn terwijl de huur gemiddeld 880 euro per maand is, het niveau Engels ‘goed’ is en de reistijd naar de werkplek 35 minuten is.

Barcelona staat op de 11e plaats waar je tijdens een workation kunt genieten van gemiddeld 18 graden en 205 dagen zonneschijn terwijl de huur gemiddeld 900 euro per maand is, het niveau Engels ‘goed’ is en de reistijd naar de werkplek 30 minuten is.

De twee grootste Spaanse steden staan boven Amsterdam, dat de 20e plaats heeft, op de workation-index. Hier is de temperatuur gemiddeld 9 graden met 127 dagen zonneschijn terwijl de huur gemiddeld 1.540 euro per maand is, het niveau Engels ‘zeer goed’ is en de reistijd naar de werkplek 29 minuten is.

Brussel staat op de 38e plaats waar je een gemiddelde temperatuur hebt van 10 graden met 130 dagen zonneschijn terwijl de huur gemiddeld 850 euro per maand is, het niveau Engels ‘zeer goed’ is en de reistijd naar de werkplek 37 minuten is.

Over Preply

Het online leerplatform Preply verbindt digitaal duizenden studenten en privédocenten. Het platform is gebaseerd op 40.000 geverifieerde privédocenten in meer dan 50 talen en andere vakken en een intelligent algoritme dat studenten koppelt aan de meest geschikte docent. Docenten maken vervolgens gepersonaliseerde lesplannen op basis van het budget, de planning en het vaardigheidsniveau van elke student. Op deze manier volgden studenten uit 150 landen al meer dan twee miljoen lessen van docenten uit 110 landen. Preply werd in 2013 opgericht in Oekraïne en heeft sindsdien meer dan 15 miljoen dollar aan investeringen ontvangen en heeft meer dan 400 werknemers met meer dan 53 nationaliteiten in vestigingen in Spanje, de VS en andere landen. (bron: ingezonden)

Ga naar de inhoud