Antivirus-man John McAfee pleegt zelfmoord in gevangenis Barcelona

Antivirus-man John McAfee pleegt zelfmoord in gevangenis Barcelona
Beeld: Archieffoto

Antivirus-man John McAfee pleegt zelfmoord in gevangenis Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De 75-jarige softwareontwikkelaar die onder meer bekend is vanwege zijn Antivirus software John McAfee werd in oktober 2020 in Barcelona aangehouden toen hij het land uit wilde vluchten. Sindsdien zit de 75-jarige Amerikaan vast in een cel nabij Barcelona waar hij deze woensdag dood werd aangetroffen nadat hij zich heeft opgehangen.

Het toeval wil (of niet) dat slechts enkele uren voordat John McAfee dood in zijn cel in de gevangenis werd gevonden de rechter toestemming had gegeven voor uitlevering aan de Verenigde Staten waar hem een straf van 30 jaar boven het hoofd hing vanwege fraude en belastingontduiking.

De Catalaanse justitie heeft medegedeeld dat het om zelfmoord gaat terwijl McAfee’s advocaat heeft bevestigd dat zijn cliënt zichzelf heeft opgehangen.

Arrestatie

Op het moment van zijn arrestatie in oktober 2020 stond John McAfee op het punt om samen met twee andere personen een vlucht van Barcelona naar Istanbul in Turkije te nemen. McAfee had geen Amerikaans maar een Brits paspoort bij zich maar werd toch door Interpol herkend en meteen aangehouden door de Policía Nacional. Hij werd daarna vastgehouden in afwachting van uitlevering, liet het Spaanse Ministerie van Justitie weten.

De 75-jarige John McAfee, miljardair, bitcoin (BTC) bull en voormalig eigenaar van het gelijknamige antivirusbedrijf werd door de Amerikaanse autoriteiten gezocht voor fraude en belastingontduiking. McAfee werd ervan beschuldigd dat hij tussen 2014 en 2018 geen belastingaangiften heeft ingediend en dat hij bezittingen heeft achtergehouden, waaronder vastgoed, een jacht en een auto.

Volgens de Amerikaanse aanklagers heeft de antivirus bedenker miljoenen dollars verdiend met het promoten van bitcoin en andere cryptomunten. maar ook voor het houden van lezingen en de verkoop van de rechten voor zijn levensverhaal. Daarover schijnt McAfee geen belasting te hebben betaald.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.