Koppel vindt een gigantisch ei in hun kippenhok in Zaragoza

Koppel vindt een gigantisch ei in hun kippenhok in Zaragoza
Beeld: Lorena Giménez / Heraldo

Koppel vindt een gigantisch ei in hun kippenhok in Zaragoza

Het was een ongewone verrassing voor Pedro Bueno en Lorena Giménez in Alagón. Op een ochtend bij het eitjes rapen vonden ze een gigantisch ei in het kippenhok. Het verhaal van een bijzondere ontdekking.

Pedro Bueno en Lorena Giménez wonen in Alagón in de provincie Zaragoza. Ze hebben sinds een paar jaar een tiental kippen omwille van de eitjes die ze leggen. Elke ochtend gaat één van beide in de ren de opbrengst ophalen.

Groot was de verbazing toen ze vorige week een reusachtig ei aantroffen. ‘Extremamente grande … Enorme!’, verzekert Lorena de krant El Heraldo enkele dagen nadien. ‘Extreem groot … Enorm!’. De verbazing is nog steeds groot.

“Het eerste wat we deden was checken of de kip nog leefde”, vertelt Lorena lachend. Alle kippen waren in opperbeste gezondheid. Niemand weet dus welke van de hennen het ei legde. Het ei in kwestie woog maar liefst 188 gram.

De kippen van het koppel zijn jonge kippen. Gewoonlijk wegen de kleinere eieren rond de 50 gram en de grotere rond de 70 gram. Het gigantische ei was dus meer dan dubbel de grootte van de gewoonlijke grote eieren.

Af en toe gebeurt dat wel eens. Vier jaar geleden legde een kip in Extremadura nog een ei van 182 gram. In La Almunia de Doña werd dan weer bericht over een exemplaar van 193 gram. Dat zou het grootste ei zijn waar in Spanje ooit ophef over werd gemaakt.

De vraag van 1 miljoen dan. Wat heeft het koppel met het ei gedaan? “We hebben het onder de broedlamp gelegd”, vertelt Lorena. Ze houden er van zelf kuikens uit te broeden, en iedereen is uiteraard benieuwd wat er uit dit exemplaar tevoorschijn komt.

Ga naar de inhoud