Gaat Netflix ook in Spanje de abonnementskosten verhogen? (UPDATE)

Gaat Netflix ook in Spanje de abonnementskosten ook verhogen?
Beeld: 123rf

Gaat Netflix ook in Spanje de abonnementskosten verhogen? (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De internationale streamingdienst Netflix heeft recent de abonnementskosten in Spanje’s buurland Frankrijk omhoog gedaan. Als zoiets gebeurt beginnen websites en kranten meteen te speculeren over mogelijke prijsstijgingen in Spanje, iets wat voorlopig door Netflix España niet wordt bevestigd maar ook niet wordt ontkend.

UPDATE 11 oktober: Sinds maandag 11 oktober zijn de abonnementskosten in Spanje ook verhoogd maar alleen voor het standaard-abonnement dat van 11,99 naar 12,99 euro gaat en het premium-abonnement dat van 15,99 naar 17,99 euro gaat. Het basic-abonnement blijft 7,99 euro.

Zoals op de Franse Netflix website te zien is zijn de abonnementskosten voor een basic-abonnement verhoogd van 7,99 naar 8,99 euro. Het standaard-abonnement heeft vanaf nu een maandelijkse prijs van 13,49 in plaats van 11,99 euro. Het premium-abonnement in Frankrijk is 2 euro duurder geworden, van 15,99 naar 17,99 euro.

Deze prijzen zijn in ieder geval hoger dan de abonnementskosten die de inwoners van Spanje op dit moment moeten betalen. Een basic-abonnement (base) kost 7,99 euro, een standaard-abonnement (normal) 11,99 euro en een premium-abonnement (avanzado) 15,99 euro.

De laatste keer dat Netflix in Spanje de abonnementskosten verhoogde was twee jaar geleden in 2019. Toen bleef het basic-abonnement hetzelfde maar steeg het standaard-abonnement met 1 euro en het premium-abonnement met 2 euro.

De prijsverhoging in Frankrijk geldt voor bestaande en nieuwe abonnees waarbij dit bij de laatste groep gebeurt na het afsluiten van een ‘cyclus’. Netflix zegt dat de verhoging het gevolg is van een steeds groter wordende assortiment aan films, series en ander materiaal. Maar feit is dat het Europese aanbod veel kleiner is dan het Amerikaanse aanbod.

Is er een kans dat de abonnementskosten in Spanje net zoals in Frankrijk verhoogd worden? En in Nederland en België misschien ook? Wie zal het zeggen. Op dit moment heeft Netflix in ieder geval Spanje niets bevestigd maar ook niet ontkend. Normaalgesproken verhoogt Netflix in Europa de tarieven per land en niet alles tegelijk. Dus misschien is Frankrijk nog slechts het begin.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.