Interesse voor Lloret de Mar gestegen naar première ‘House of the Dragon’ serie

Interesse voor Lloret de Mar gestegen naar première ‘House of the Dragon’ serie
Beeld: Canva

Interesse voor Lloret de Mar gestegen naar première ‘House of the Dragon’ serie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – Eerder schreven we al dat in de HBO-serie ‘The House of the Dragon’, wat de opvolger of beter gezegd prequel van de populaire serie ‘Game of Thrones’ is, op maandag 22 augustus in premiere is gegaan. Die eerste aflevering werd door tientallen miljoenen personen wereldwijd bekeken en daarin waren veel Spaanse opnameplaatsen te zien. De meeste opnames werden gemaakt in de stad Cáceres in Extremadura maar er was ook plaats voor Lloret de Mar aan de Costa Brava.

Dat de ‘Jardins de Santa Clotilde’ tuinen een onderdeel zijn van deze nieuwe succesvolle HBO-serie was tot nu toe vrij onbekend. Maar in 2021 werden daar tussen 29 oktober en 10 november opnamen gemaakt waar 250 personen bij betrokken waren. Het was toen een hele happening waarbij het resultaat afgelopen maandag 22 augustus wereldwijd te zien was.

De ‘Jardins de Santa Clotilde’ is een ruime tuin aan het water met beeldhouwwerken met een op de Renaissance geïnspireerd ontwerp. Precies die uitstraling met daarbij het fantastische uitzicht op de Middellandse Zee, heeft de producers van ‘House of the Dragon’ doen beslissen om aan de Costa Brava opnamen te maken.

En die tuinen in Lloret de Mar zijn nu wereldbekend geworden want ze zijn gemakkelijk herkenbaar omdat de seriemakers de tuin niet hoefden te transformeren in termen van rekwisieten en decoraties. De tuin is bijna 100% zoals die door de toerist te bezoeken is te zien in de serie. En dat is vrij uniek want in de ‘Games of Thrones’ en ook bij andere opnames voor ‘House of the Dragon’ is gebleken dat de opnameplaatsen vaak onherkenbaar zijn door de speciale effecten die ze hebben toegevoegd.

De tuinen

In 1919 gaf de markies van Roviralta de opdracht voor het project voor de tuinen van Santa Clotilde aan een jonge tuinarchitect en architect: Nicolau Maria Rubió i Tudurí. Het land waar nu de tuinen te zien zijn, was bestemd voor het planten van wijnstokken en de markies verwierf ze geleidelijk tot de huidige uitbreiding van 26.830 m2. De tuinen bevinden zich op een klif met uitzicht op de zee, tussen Cala Boadella en het strand van Fenals. De ligging van de tuinen betekent dat de Middellandse Zee ook deelneemt aan het geweldige planten landschap dat Rubió i Tudurí wist te creëren.

De ‘Jardins de Santa Clotilde’ zijn tegen betaling te bezoeken. Volwassenen betalen 6 euro waarbij er ook een gereduceerd tarief bestaat voor gepensioneerden, studenten en personen met een handicap van 3 euro. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. KLIK HIER voor meer informatie.

houseofthedrageon
De prequel van ‘Game of Thrones’ is ‘House of the Dragon’ dat opnieuw in Spanje werd opgenomen
Vanaf 22 augustus is de nieuwe serie ‘House of Dragon’ op HBO te zien, de prequel van ‘Game of Thrones’ waarbij er ook nu weer opnames zijn gemaakt in Spanje maar waar dan?
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud