Deze temperatuur verhoogt het geluk in Spanje en daarbuiten

Deze temperatuur verhoogt het geluk in Spanje en daarbuiten
Beeld: via canva.com

Deze temperatuur verhoogt het geluk in Spanje en daarbuiten

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Over de hele wereld zijn er mensen met verschillende voorkeuren voor het weer. Sommige mensen houden van warm weer, terwijl anderen liever koud weer hebben. Er zijn echter ook onderzoeken die hebben aangetoond dat er een ideale temperatuur is voor het bereiken van geluk. Maar wat is deze ideale temperatuur om ‘gelukkig’ te zijn in Spanje, en daarbuiten?

Het leven bestaat uit verschillende factoren, waarvan sommige oncontroleerbaar zijn, zoals het klimaat. Psychologen hebben gewerkt om te ontdekken welke weersomstandigheden een toename van het geluk bevorderen. Een onderzoek van de universiteiten van Melbourne en Peking onderzocht het geluksgevoel van meer dan anderhalf miljoen mensen van over de hele wereld. De resultaten van het onderzoek waren verrassend: de ideale temperatuur voor geluk is 22 graden overdag en 15 graden ‘s nachts.

Deze bevinding is opmerkelijk omdat het tegen de verwachting ingaat dat mensen het gelukkigst zijn bij warme temperaturen. De onderzoekers vermoeden dat 22 graden een ideale temperatuur is, omdat het lichaam zich hierin comfortabel voelt en niet hoeft te werken om zijn temperatuur te reguleren.

Voor een positievere en gelukkigere houding is de ideale temperatuur dus 22 graden. Er is aangetoond dat er rond deze temperatuur een grotere bereidheid is om activiteiten te ondernemen en dat obstakels met meer positiviteit worden aangepakt.

In feite zijn landen met een gematigd klimaat, zonder extremen van kou of warmte, gemakkelijker te socialiseren. Extremen van temperatuur overdag beperken activiteiten en hebben een negatieve invloed op ons gemoed.

In het geval van de nacht geeft de meerderheid de voorkeur aan temperaturen onder de 15 graden. Tropische nachten, die steeds vaker voorkomen en waarin de temperatuur niet onder de 20 graden zakt, veroorzaken slapeloosheid en verstoren het metabolisme.

Ga naar de inhoud