Search
menu
Search

Dit dorp in Asturië betaalt 3.000 euro als je daar gaat wonen

Dit dorp in Asturië betaalt 3.000 euro als je daar gaat wonen
Beeld: via canva.com

Dit dorp in Asturië betaalt 3.000 euro als je daar gaat wonen

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In steeds meer delen van de wereld proberen landelijke gemeenschappen de ontvolking tegen te gaan door jonge buren aan te trekken. Ze bieden allerlei voordelen aan, zoals gratis huizen, financiële steun voor schoolgaande kinderen en zelfs direct geld. Ook in Spanje gebeurt dit. In sommige dorpen worden mensen betaald om daar te wonen.

Deze trend is interessant omdat het een mogelijke oplossing biedt voor het probleem van de ontvolking in landelijke gebieden. Het kan jonge mensen aanmoedigen om in deze gebieden te wonen en te werken, wat kan leiden tot een verjonging van de bevolking en een versterking van de lokale economieën.

In de Verenigde Staten, Canada, Toscane en zelfs in een klein dorpje in de Franse Alpen zijn steeds minder mensen verbaasd te horen dat sommige dorpen gratis huizen aanbieden, financiële steun voor schoolgaande kinderen en zelfs direct geld aan mensen die bereid zijn zich in hun straten te vestigen en hun economieën te stimuleren. In Spanje gebeurt dit ook, want ook in Spanje zijn dorpen waar je wordt betaald om daar te wonen.

Ponga, een dorp in Asturië, biedt een van de aantrekkelijkste aanbiedingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woonplaats. Koppels die zich definitief vestigen in Ponga ontvangen 3.000 euro, en nog eens 3.000 euro voor elk kind dat ze in het dorp krijgen.

Daarna komt de plaats Rubiá in Ourense in Galicië die tussen de 100 en 150 euro biedt aan mensen die daar willen komen wonen. Griegos, in Teruel, biedt toegang tot banen en drie maanden gratis huur, die daarna de niet al te hoge prijs van 225 euro zal bedragen. Bovendien hebben ze hulp voor gezinnen met elk kind in de schoolgaande leeftijd.

Ook Portell, in Castellón, en Xesta, in Pontevedra, bieden aantrekkelijke aanbiedingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woonplaats. In Portell zijn de huurprijzen slechts 50 euro per maand, en in Xesta zijn er huurwoningen te vinden voor ongeveer 100 euro. In Olmeda de la Cuesta, in Cuenca, kun je grond kopen voor een zeer lage prijs, maar je moet er binnen een bepaalde termijn een huis op bouwen.

dorpen
Vijf dorpen in Spanje die bewoners betalen om er te gaan wonen
Er zijn diverse gemeenten in Spanje die nieuwe inwoners betalen om in hun dorp te wonen om bv. scholen open te kunnen houden en ontvolking tegen te gaan. Di …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud