Acht op de tien Spanjaarden doen aan kansspelen

Acht op de tien Spanjaarden doen aan kansspelen
Beeld: via canva.com

Acht op de tien Spanjaarden doen aan kansspelen

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Volgens een enquête van het Consejo Empresarial del Juego (CeJuego) heeft in het afgelopen jaar 83,9% van de Spaanse bevolking van 18 tot 75 jaar aan kansspelen gedaan. Dit komt neer op 22,9 miljoen mensen. De meeste van deze spelers beschouwen gokken als een normale vorm van entertainment en een vrijetijdsbesteding.

66% van de bevolking speelt openbare gokspellen, zoals loterij en bingo. De resterende 17,9% speelt amusementsspellen, zoals casinospellen, sportweddenschappen en bingo. In deze spellen is er geen kans op grote prijzen, maar de spelers genieten van het spel als een vorm van vrijetijdsbesteding.

Gokken wordt door veel mensen gezien als een vorm van vrijetijdsbesteding. Ze zijn bereid om te betalen voor de lol die ze ervan hebben, zelfs als ze verliezen. Dit is vergelijkbaar met het betalen voor een kaartje voor een voorstelling of een ander evenement. De meeste mensen die aan amusementsspelen doen, zullen hun verliezen niet proberen terug te verdienen. Ze zijn tevreden met het feit dat ze een leuke tijd hebben gehad, zelfs als ze geld hebben verloren.

Ongeveer 15% tot 20% van de Spanjaarden heeft geen interesse in gokken. Dit zijn mensen die om verschillende redenen niet willen gokken, zoals ideologische of religieuze overtuigingen, financiële problemen of het idee dat gokken een kwestie van geluk is. Ook jongeren zijn minder geneigd om te gokken dan vaak wordt gedacht.

Ga naar de inhoud