Search
menu
Search

Nieuwe tunnel op autoweg A-27 tussen Tarragona en Montblanc geopend

Nieuwe tunnel op autoweg A-27 tussen Tarragona en Montblanc geopend
Beeld: Ministerio de Transportes / web

Nieuwe tunnel op autoweg A-27 tussen Tarragona en Montblanc geopend

Op maandag is de variant Valls-Montblanc van de A-27 in Catalonië officieel geopend. Deze nieuwe autoweg-route is een langverwachte verbetering voor het wegverkeer in deze regio van Tarragona. De variant is 5,2 kilometer lang en is een alternatieve route voor de bochtige N-240. De route omvat ook de tunnel van Coll de Lilla, die nu in gebruik is genomen. 

De variant Valls-Montblanc van de A-27 is na jaren van vertraging en 157 miljoen euro aan kosten eindelijk geopend. De nieuwe route wordt zeer geprezen door het lokale bedrijfsleven en de bevolking, omdat dit de reistijd tussen Valls en Montblanc aanzienlijk zal verkorten en zorgt voor een veilige route. Er zijn echter nog enkele beperkingen. Vrachtwagens met gevaarlijke stoffen mogen de tunnel niet door en moeten nog steeds over de N-240 rijden. Daarnaast ontbreekt nog een verbinding tussen de tunnel en de AP-2.

Deze variant van de A-27 vervangt de bergweg over de Coll de Lilla. De nieuwe route is ongeveer 5 minuten sneller en biedt een betere en veilige rijervaring dan de bochtige N-240. De sleutel tot de nieuwe route is de tunnel, die 1.500 meter lang is en twee buizen heeft. De tunnel heeft zes veiligheidsgallerijen die met elkaar verbonden zijn voor noodsituaties.

De bouw van de variant Valls-Montblanc van de A-27 begon in 2008, maar werd in 2010 stopgezet vanwege de economische crisis. De bouw ging in de jaren daarna met horten en stoten verder, maar in de afgelopen jaren is er versneld gewerkt. De nieuwe route is nu geopend, maar om de A-27 volledig te voltooien, ontbreekt nog een verbinding tussen het einde van het traject en de snelweg AP-2.

  • Imagen descarga 0 1
Ga naar de inhoud