Daling prijzen zonnepanelen en andere regelgeving geven impuls in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Daling prijzen zonnepanelen en andere regelgeving geven impuls in Spanje
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De zonnepanelen in Spanje zijn de afgelopen 10 jaar 81% goedkoper geworden en samen met de verandering van de regelgeving rondom het plaatsen van zonnepanelen die de PSOE-regering doorvoerde heeft dat ervoor gezorgd dat er meer zonnepanelen zijn geplaatst in 2018. Er is inmiddels ook meer aanbod gekomen van o.a. de traditionele energieleveranciers en bedrijven zoals LG en Leroy Merlin en het lijkt erop dat iedereen mee wil doen met de zonnepanelen revolutie in Spanje.

In 2018 werd er voor 261,7 megawatt aan fotovoltaïsche energie geïnstalleerd in Spanje waarvan 235,7 megawatt eigendom is van voorzieningen voor eigen energieverbruik. Voor 2019 wordt een installatie verwacht tussen de 300 en 400 megawatt waarvan het overgrote deel voor eigen energieverbruik.

Een van de redenen voor de stijging in het plaatsen van zonnepanelen is de daling van de prijzen die de afgelopen 10 jaar met 81% zijn gedaald, van bijvoorbeeld 15.800 euro naar 3.000 voor een normale eengezinswoning. Verwacht wordt dat deze prijzen blijven dalen tussen de 10% en 20% de komende jaren.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Einde van zonbelasting en bureaucratie wat betreft zonnepanelen Spanje[/su_note]

Daarnaast heeft ook zeker de gewijzigde regelgeving van de huidige regering door de zonbelasting af te schaffen en de administratieve en technische handelingen te vereenvoudigen meegeholpen in de stijging van de plaatsing van zonnepanelen bij particulieren.

Sinds oktober 2018 erkent de Spaanse regering (PSOE) het recht op eigen gebruik voor persoonlijk of meerdere gebruikers (zoals in een appartementencomplex). Men heeft dus het recht om zelf elektriciteit op te wekken en te gebruiken zonder dat daar een tol of kosten voor betaald dient te worden.

Al deze acties hebben een positief effect op de consument die nu sneller geneigd is om zonnepanelen te plaatsen en op bedrijven die meedoen met de trend van zonnepanelen plaatsen waardoor er meer aanbod is gekomen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.