Nederlandse projectontwikkelaar Ten Brinke heeft vergunning voor bouw van winkelcentrum Tarragona

Nederlandse projectontwikkelaar Ten Brinke heeft vergunning voor bouw van winkelcentrum Tarragona
Beeld: Ten Brinke / website

Nederlandse projectontwikkelaar Ten Brinke heeft vergunning voor bouw van winkelcentrum Tarragona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De werkzaamheden voor wat betreft het aanleggen van wegen, rotondes, straatverlichting, parken en groenvoorziening etc. in de nieuwe wijk waar ooit 1.200 woningen gebouwd moeten worden in de wijk Campclar in Tarragona zijn klaar. In diezelfde wijk heeft de Nederlandse projectontwikkelaar Ten Brinke de grond gekocht waar ooit IKEA wilde bouwen maar waar nu het winkelcentrum ‘Tarraco Centrum’ moet komen. Ten Brinke heeft de vergunning inmiddels binnen maar meer informatie over wanneer de bouw moet starten is nog niet bekend.

‘Tarraco Centrum’ wordt de naam van het nieuwe winkelcentrum in de stad Tarragona, daar heeft de bevolking van Tarragona voor gekozen na een ‘wedstrijd’ online in 2021. Volgens de projectontwikkelaar hebben ze toen meer dan 180 namen ontvangen en heeft men uiteindelijk gekozen voor ‘Tarraco Centrum’.  De Nederlandse projectontwikkelaar Ten Brinke heeft in 2019 circa 16 miljoen euro betaald voor de bouwgrond waar de IKEA gedurende jaren een nieuwe meubelzaak wilde openen.

De bedoeling van Ten Brinke is om een openlucht winkelcentrum te bouwen in de stijl van het pal er tegenover gelegen Les Gavarres wat al jaren bestaat. Het zal dus een commercieel centrum gaan worden maar dus niet in de stijl van Parc Central, het overdekte winkelcentrum in Tarragona. Dat zal Ten Brinke doen in samenwerking met JLL España. 

Recent is in de wijk Mirasierra in Madrid het ‘espacio Mirasierra Gallery’ geopend dat tevens door Ten Brinke gebouwd is. In 2018 werd ook een commercieel centrum nabij Madrid met de naam Puerta de Algete geopend en de variant die bij Tarragona gebouwd gaat worden zal daar veel op lijken met bekende winkels zoals Burger King, Aldi, Ahorramás, Orenes, Shell, Dulces Tentaciones, Petuluku en Midas … en wie weet wel een Action (is per slot van rekening Nederlands).

Ga naar de inhoud