Interview met ACTION-topman over uitbreiding winkels in de provincie Alicante

Interview met ACTION-topman over uitbreiding winkels in de provincie Alicante
Beeld: via canva.com

Interview met ACTION-topman over uitbreiding winkels in de provincie Alicante

In dit artikel van de regionale krant Alicante Plaza wordt gekeken naar de uitbreidingsplannen van Action in de provincie Alicante. Door middel van een exclusief interview met Bart Raeymaekers, de regionale directeur van Action en verantwoordelijk voor de Spaanse operaties, wordt er een inzicht geboden in de strategie en visie van dit bedrijf. Action verovert de markt met zijn lage prijzen en breed assortiment.

In 2022 betrad Action voor het eerst de Spaanse markt met de opening van winkels in Catalonië. Dit gebied werd gekozen omdat het grenst aan de bestaande infrastructuur van Action in Frankrijk, waardoor een soepele integratie in de toeleveringsketen mogelijk was. Bovendien was Action al bekend in deze grensregio’s vanwege de sterke aanwezigheid in Frankrijk.

Na de eerste opening is Action gestaag gegroeid, niet alleen binnen Catalonië, maar nu ook in andere regio’s waaronder Aragón, de Valencia regio en Murcia. In de eerste week van maart 2024 werd de alweer 30e winkel van Action in Spanje geopend, dit keer in de provincie Castellón. In de provincie Alicante zijn op dit moment 4 winkels te vinden, in Finestrat, Petrer, San Vicente del Raspeig en Elche.

Interview met Bart Raeymaekers

Om meer inzicht te krijgen in de plannen van Action in de provincie Alicante, sprak de regionale krant Alicante Plaza met Bart Raeymaekers, de regionale directeur van Action en verantwoordelijk voor de Spaanse operaties.

De Aankomst in Alicante

“We hebben onze eerste winkels geopend in Finestrat, Petrer, San Vicente del Raspeig en Elche”, vertelt Raeymaekers. “Maar we zullen hier niet stoppen. We zien een groeiende vraag in de provincie Alicante en zullen binnenkort meer winkels openen op aantrekkelijke locaties.”

Als een van de snelst groeiende niet-voedsel discountsupermarkten in Europa wil Action het huidige ontwikkelingstempo behouden door meer nieuwe winkels te openen, ondersteund door een robuuste toeleveringsketen.

Het Publiek in Spanje

Over de ontvangst van de eerste winkels in Alicante is Raeymaekers enthousiast: “Het Spaanse publiek heeft ons zeer goed ontvangen. Ze omarmen onze formule van lage prijzen en een breed assortiment, net zoals in andere landen waar we actief zijn.”

Toekomstplannen in Alicante

Hoewel Raeymaekers nog geen specifieke locaties of data voor toekomstige openingen in Alicante kan onthullen, benadrukt hij het voornemen van Action om verder uit te breiden in de provincie. “We zullen meer winkels openen in Alicante, want we zien een groeiende vraag. Als een van de meest dynamisch groeiende niet-voedsel discounters in Europa willen we ons huidige ontwikkelingstempo behouden door meer nieuwe winkels te openen op aantrekkelijke locaties, ondersteund door een robuuste toeleveringsketen”.

action
ACTION opent 29e winkel van Spanje in Finestrat aan de Costa Blanca
ACTION heeft op donderdag opnieuw een winkel geopend, dit keer in Finestrat aan de Costa Blanca, wat de vierde ACTION in de provincie Alicante is en de negenentwintigste ACTION winkel in heel Spanje.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud