Nederlandse serie “Máxima” ook op Spaanse televisie te zien bij Atresmedia

Nederlandse serie "Máxima" ook op Spaanse televisie te zien bij Atresmedia
Beeld: Videoland / web

Nederlandse serie “Máxima” ook op Spaanse televisie te zien bij Atresmedia

Het Spaanse Atresmedia heeft de uitzendrechten verworven voor de serie “Máxima”, die gebaseerd is op het leven van de huidige koningin van Nederland Máxima Zorreguieta voordat zij deel uitmaakte van het Koninklijk Huis. Na veel lof van de critici tijdens het Internationaal Televisie Festival in Cannes, heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met Beta Film om de serie exclusief uit te zenden op een van de Spaanse Atresmedia-zenders.

De serie “Máxima” bestaat uit zes afleveringen van 50 minuten en wordt geleid door de Argentijnse actrice Delfina Chaves in de rol van Máxima, en de Nederlander Martijn Lakemeier, die de rol van koning Willem-Alexander op zich neemt. De serie is gebaseerd op het boek “Máxima Zorreguieta: Moederland” van Marcia Luyten en onthult het leven van de huidige Nederlandse koningin voordat zij deel uitmaakte van het Huis van Oranje.

De opnamen voor deze grootschalige productie hebben plaatsgevonden in Argentinië, België, Spanje, de Verenigde Staten en Nederland. De serie is al in première gegaan op Videoland, het streamingplatform van RTL in Nederland, en zal binnenkort ook uitgezonden worden in Italië (RAI), Duitsland (RTL) en Latijns-Amerika (Warner Bros).

De serie volgt Máxima’s leven vanaf het moment dat zij naast de toenmalige kroonprins Willem-Alexander verschijnt tot aan het moment dat hij haar ten huwelijk vraagt. Hierbij wordt het verleden van Máxima belicht, inclusief haar Argentijnse achtergrond en de uitdagingen die zij moest overwinnen om deel uit te maken van de Nederlandse koninklijke familie.

Naast de hoofdrollen van Delfina Chaves als Máxima en Martijn Lakemeier als Willem-Alexander, bevat de serie een ensemble van talentvolle acteurs die de ondersteunende personages vertolken. Deze personages geven diepgang aan het verhaal en helpen de kijker een beter begrip te krijgen van Máxima’s achtergrond en de dynamiek binnen het Koninklijk Huis.

Máxima: de personages

Máxima Zorreguieta

Máxima Zorreguieta, gespeeld door Delfina Chaves, staat centraal in de serie. Haar persoonlijke groei en aanpassing aan het koninklijke leven worden gevolgd vanaf haar ontmoeting met kroonprins Willem-Alexander tot aan hun huwelijk. Haar Argentijnse afkomst en de uitdagingen om geaccepteerd te worden in de Nederlandse koninklijke familie zijn belangrijke elementen in haar verhaal.

Koning Willem-Alexander

Martijn Lakemeier speelt koning Willem-Alexander in de serie, die verliefd wordt op Máxima en met haar trouwt. Zijn liefde voor Máxima en inzet voor hun relatie zijn essentieel voor het verhaal.

Koningin Beatrix

Een ervaren actrice vertolkt koningin Beatrix, die de complexiteit en kracht van deze voormalige vorstin weet over te brengen. Koningin Beatrix speelt een rol in de acceptatie en integratie van Máxima in de koninklijke familie en steunt het jonge paar tijdens hun beginjaren als prins en prinses van Oranje.

Jorge Zorreguieta

Jorge Zorreguieta, Máxima’s vader, wordt ook behandeld in de serie. Zijn politieke verleden en betrokkenheid bij omstreden gebeurtenissen in Argentinië werpen een schaduw over Máxima’s relatie met Willem-Alexander en haar positie binnen de Nederlandse monarchie. De complexe band tussen vader en dochter en de invloed van zijn verleden op haar toekomst worden belicht in bepaalde afleveringen.

Ga naar de inhoud