Negenhonderd fietsers komen samen in Teruel om de fiets in de kijker te zetten

Negenhonderd fietsers komen samen in Teruel om de fiets in de kijker te zetten
Beeld: @CsTeruel / twitter

Negenhonderd fietsers komen samen in Teruel om de fiets in de kijker te zetten

TERUEL – Afgelopen weekend verzamelden in Teruel (Aragón) maar liefst 900 fietsers om het tweewielige vervoermiddel in de verf te zetten. Ze deden dat op de ‘Dag van de fiets’, een evenement dat voor het eerst in twee jaar weer kon worden gevierd.

In Nederland en België is het het normaalste zicht ter wereld. In elke stad wemelt het van de fietsen, op elke straathoek staan er soms wel tientallen geparkeerd. Misschien ligt het deels aan de geografie van Spanje; de afstanden zijn over het algemeen groter en het gaat een pak meer bergop en bergaf, maar cultureel zit de fiets er ook gewoon minder bij de mensen ingebakken. 

Afgelopen weekend werd de dag van de fiets (Día de la Bicicleta) gevierd, en in Teruel kwamen maar liefst 900 mensen samen om de tweewielers extra in de kijker te zetten. Gedurende een paar uur was het hele centrum verboden toegang voor wagens en bromfietsen. 

Om 11.30 uur vuurde men een luchtpistool af en vertrok de colonne onder leiding van gemeenteraadslid Ramón Fuertes voor een parcours van 9,3 kilometer door de stad. Het evenement werd georganiseerd door de sportdienst van de stad, en zelfs de allerkleinsten fietsten mee met behulp van extra steunwielen.

En er is wel degelijk nog ruimte voor groei als het om fietsen en Spanje gaat. Volgens de fietsbarometer van 2017 zijn er in Spanje ongeveer 30 miljoen fietsen in omloop. Voor de ruim 46 miljoen inwoners komt dat dus ongeveer neer op 0,65 fietsen per persoon. Volgens de verenigingen BOVAG en RAI zijn er in Nederland 22,8 miljoen fietsen in omloop, wat neerkomt op 1,3 fietsen per inwoner.  Precies dubbel zo veel met andere woorden.

Verkoop van fietsen en e-bikes opnieuw gestegen in Spanje in 2021
Opnieuw zijn er in een jaar tijd in 2021 meer fietsen verkocht in Spanje met een totaal van bijna 1,6 miljoen met stijgingen bij de mountainbikes, gravel bikes en met name de e-bikes.
www.spanjevandaag.com
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.