Spanje heeft de meeste bevestigde apenpokken-patiënten binnen de Europese Unie

Spanje heeft de meeste bevestigde apenpokken-patiënten binnen de Europese Unie
Beeld: 123rf

Spanje heeft de meeste bevestigde apenpokken-patiënten binnen de Europese Unie

MADRID – Het Verenigd Koninkrijk heeft de meeste bevestigde apenpokkenvirus patiënten met 70 personen maar binnen de Europese Unie staat Spanje bovenaan de ranking met 59 bevestigde gevallen. Bijna alle bevestigde patiënten bevinden zich in Madrid en een op de Canarische Eilanden. In diverse autonome regio’s worden nog verdachte apenpokken gevallen onderzocht en is nog niet vastgesteld of het te maken heeft met het MPVX-virus.

Spanje staat met 59 bevestigde gevallen bovenaan de lijst van EU-landen wat betreft het apenpokkenvirus (viruela del mono). Praktisch alle patiënten bevinden zich in Madrid met een patiënt op Gran Canaria. Maar er worden nog circa 100 andere personen onderzocht in onder andere de Valencia regio, Baskenland, Andalusië, Castilla-La Mancha, Extremadura, Galicië, Aragón en Catalonië. Er zijn maar weinig regio’s waar nog geen melding is gedaan van verdachte gevallen . Overigens zijn er in Spanje ook 41 personen die via een PCR-test negatief getest zijn op het apenpokkenvirus.

Op dit moment zijn er buiten Afrika zeventien landen waar meldingen en bevestigingen van het apenpokkenvirus zijn gepubliceerd. Spanje heeft er op dit moment dus 59 gevolgd door Portugal met 37 bevestigde gevallen. Nederland staat met 6 gevallen op een derde plaats gevolgd door Duitsland met 4, Frankrijk met 3 en België met 2 bevestigde gevallen. Wereldwijd spreekt de Wereldgezondheidsorganisatie over meer dan 190 apenpokkenvirus-patiënten. 

De experts zijn het met elkaar eens dat er geen paniek is en dat men niet vreest voor een wereldwijde pandemie zoals met het coronavirus Covid-19. Het apenpokkenvirus verspreid zich minder makkelijk en minder snel onder de bevolking en is over het algemeen niet dodelijk als men de juiste behandeling krijgt. In Spanje denkt het Ministerie van Volksgezondheid voorlopig nog niet na over een vaccinatiecampagne van personen jonger dan 40 jaar.

Dit is het nieuwe apenpokkenvirus protocol in Spanje
Het apenpokkenvirus heeft de wereld en met name Europa en Spanje in de ban nu er steeds meer bevestigde gevallen bekend worden, daarom is nu een apenpokkenvirus protocol in werking getreden.
www.spanjevandaag.com
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.