Wat kost het bouwen van een prefab huis in Spanje volgens deze eigenaresse

Wat kost het bouwen van een prefab huis in Spanje volgens deze eigenaresse
Beeld: VOORBEELDFOTO / Canva

Wat kost het bouwen van een prefab huis in Spanje volgens deze eigenaresse

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zonder twijfel is de prefab woning populair bij veel inwoners van Spanje maar ook bij buitenlanders die een huis willen bouwen in Spanje. Niet alleen vanwege de prijs die vaak (maar niet altijd) lager is dan de bouw van een ‘normale’ woning maar ook vanwege de snelheid waarmee een prefab woning gebouwd kan worden. Op de website Idealista legt een eigenaresse van een prefab woning uit wat haar containerwoning gekost heeft.

Uiteraard is dit slechts één voorbeeld want er zijn er honderden zoniet duizenden te bedenken waarbij de prijzen allemaal anders zijn. Het berekenen van de kosten van een prefab woning heeft te maken met meerdere variabelen zoals de materialen, de prijsstijging voor de materialen, de vierkante meters en het model woning. 

In dit voorbeeld hebben we het over Clara die aan Idealista haar ervaringen verteld en ook uitlegt wat haar prefab woning gekost heeft. Volgens Clara koos zij samen met haar gezin voor de bouw van een prefab woning puur uit noodzaak omdat een gezinslid een aangepast huis nodig had en de familie een terrein ter beschikking had. Daarom kozen zij ervoor om een betaalbaar huis te bouwen.

Na een lange zoektocht kwam Clara uit op de goedkoopste oplossing met flexibiliteit en maximaal maatwerk tegen de laagste prijs. Maar de optie waarvoor Clara koos was ook die het minste probleem zou opleveren bij de gemeente, iets waar veel toekomstige prefab woning eigenaren vaak op vastlopen.

pineca
Het Spaanse prefab-huis model HOLLAND kost nu 48 duizend euro
Heb je een stukje grond in Spanje en wil je daar goedkoop een eigen huis plaatsen, denk dan eens na over een stukje Nederland via het HOLLAND-model prefab-huis dat al voor 48 duizend euro van jou kan zijn.
icoon2022www.spanjevandaag.com

Clara legt uit wat de uiteindelijke prijs was voor haar prefab woning: 45.751,86 euro. Dat is voor een huis dat bestaat uit twee containers die met elkaar zijn verbonden om zo een rechthoek te vormen. Elke container is ongeveer 12,4 bij 2,4 meter en dus heeft het huis een buitenmaat van 12,4 bij 4,8 meter. Elke container is 27 m2 groot dus de woning heeft ongeveer 60 m2 aan beschikbare oppervlakte.

De prefab containerwoning heeft twee slaapkamers, een badkamer en een woonkamer met keuken. Het hele huis is netjes afgewerkt met isolatie, ramen, deuren, sloten bekleding, complete keuken, complete badkamer, tralies voor de ramen en de elektrische en waterinstallatie.

Met alle werkzaamheden aan, op en rond het huis zal de uiteindelijke rekening oplopen naar ongeveer 55.000 euro. Clara legt uit dat de eerste prijsopgave ruim 20% goedkoper was maar vanwege de stijgende prijzen voor materialen is de woning duurder geworden dan gepland, maar nog steeds binnen hun budget. Op de vraag of containerwoningen goedkoper zijn dan andere prefab opties, geeft Clara een bevestigend antwoord. Volgens Clara hadden de meeste houten en geprefabriceerde huizen prijzen tussen de 50 en 80 duizend euro en was het bouwen daarvan ook iets lastiger.

Een foto van hoe de woning eruit ziet nu deze afgebouwd is wilde Clara niet plaatsen op Idealista maar HIER zijn enkele foto’s te zien van hoe het interieur is en hoe de containers er uitzagen voor de afwerking. (LET OP: de hoofdfoto bij dit artikel is slechts een voorbeeld van een containerwoning)

anna
Ook supermarktketen Carrefour brengt prefab huis op de markt voor minder dan 20.000 euro
Het verkopen en kopen van tiny en/of prefab huizen zit ook in Spanje in de lift en veel winkels spelen daar op in, dat doet nu ook de supermarktketen Carrefour met een huisje voor minder dan 20.000 euro.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud