Spaanse strijdkrachten demonstreren hun kracht in aanwezigheid van koningen in Asturië

Spaanse strijdkrachten demonstreren hun kracht in aanwezigheid van koningen in Asturië
Beeld: Casa de S.M. el Rey / web

Spaanse strijdkrachten demonstreren hun kracht in aanwezigheid van koningen in Asturië

Elk jaar vieren de Spaanse strijdkrachten hun dag, een evenement dat sinds de oprichting van de democratie traditioneel wordt gehouden. Deze viering biedt een kans om de toewijding en het offer van de mannen en vrouwen die ons land dienen te erkennen. De speciale dag wordt altijd gevierd in aanwezigheid van de koningen en vindt elk jaar in een andere stad plaats. In 2024 zijn de hosts Gijón en Oviedo in Asturië.

Duizenden inwoners van Asturië hebben afgelopen vrijdag en zaterdag de herdenkingsactiviteiten voor de Dag van de Strijdkrachten (Spaans: Día de las Fuerzas Armadas) bijgewoond, die in Gijón en Oviedo werden gehouden met de deelname van ongeveer 6000 militairen en voorgezeten door de koning, die in de hoofdstad Oviedo werd vergezeld door koningin Letizia.

Op vrijdag was koning Felipe VI aanwezig bij een maritieme parade in Gijón, waar de Spaanse maritieme strijdkrachten hun vaardigheden en kracht toonden. Tijdens de parade werden verschillende maritieme activiteiten en manoeuvres uitgevoerd om het belang van de marine voor Spanje te benadrukken.

Op zaterdag was Oviedo de gastheer van het hoofdevenement van deze herdenking, dat werd afgesloten met een parade door de straten van de Asturische hoofdstad, die op een zonnige en warme dag door duizenden mensen werd bijgewoond.

De Prinses van Asturië was niet aanwezig bij de parade van de drie legeronderdelen, het Legión en de Guardia Civil, aangezien ze zich bevindt op manoeuvres als onderdeel van haar opleiding aan de Academia General in Zaragoza.

Voordat de ceremonie begon en terwijl men wachtte op de aankomst van de koning en koningin, floot een groep mensen die zich zeer dicht bij de tribunevakken voor de autoriteiten bevond, de minister van Defensie, Margarita Robles, uit en scandeerden ze “Fuera, fuera!”

Ga naar de inhoud