skip to Main Content
Nederlandse bergwandelaar gered in Asturië
La Voz de Asturias

Nederlandse bergwandelaar gered in Asturië

GIJÓN – De Spaanse reddingsdiensten hebben het afgelopen weekend een 64-jarige Nederlander uit de bergen in de autonome regio Asturië moeten redden. De Nederlander was blijkbaar gevallen en tussen de rotsen gekomen waar hij urenlang vast heeft gezeten totdat andere wandelaars hem om hulp hoorden schreeuwen en de autoriteiten waarschuwden.

De Nederlandse bergwandelaar was in een spleet tussen de rotsen in een gebied tussen Urriellu en Camburero in de gemeente Cabrales in de autonome regio Asturië klem komen te zitten na een val. Afgelopen zondagmorgen rond 10.04 uur ontving het Centro de Coordinación de Emergencias een melding dat diverse getuigen een stem hoorden maar dat men niemand kon zien.

Het was een 10-jarige jongen die zijn ouders vertelde dat hij een stem hoorde in de rotsen. In eerste instantie wilde zijn vader hem niet geloven maar later besloot men dit te controleren en toen bleek dat het waar was werden de autoriteiten gebeld.

Na de melding ging er meteen een speciaal team van de brandweer op pad met een helikopter om naar het moeilijk begaanbare gebied te vliegen. Eenmaal ter plaatse begonnen de brandweerlieden die gespecialiseerd zijn in reddingswerkzaamheden in de bergen naar de persoon te zoeken maar deze kon pas gevonden worden nadat men met de helikopter over het gebied vloog en lichtsignalen van een zaklamp waarnam.

Dat bleek dus de Nederlander te zijn die zich bevond in een deel tussen de rotsen dat te vergelijken was met een schoorsteen. Het bleek dat de Nederlandse wandelaar zich op een behoorlijke diepte bevond en het beloofde een moeilijke redding te gaan worden. Uiteindelijk wisten de brandweerlieden de Nederlander uit zijn benarde situatie te redden en werd hij meteen met verwondingen naar het regionale ziekenhuis gebracht.

Het is voor de brandweer niet de eerste keer dat ze in dit gebied moeten optreden aangezien nog geen week geleden men drie vrouwen moest redden die in de mist verdwaald waren geraakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Inderdaad nooit alleen op pad gaan.
  En daarbij:
  Laat anderen weten waar je naar toe gaat, welke route en wanneer je terug denkt te zijn.
  Zorg dat je met kompas en kaarten om kunt gaan en neem voldoende kleding, eten en water mee.
  Draag goede kleding, kleed je in lagen die je aan of uit kunt doen en draag goed schoeisel.
  Stop als er mist opkomt en blijf op het hoofdpad. Regen kan een droge bedding veranderen in een gevaarlijke rivier.
  Blijf naar het weer kijken, dus kijk ook achter je.
  Neem een spiegeltje en een zaklamp mee om aandacht op je te vestigen.
  Vertrouw niet op je mobiel en zeker niet op Google Maps.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken