Nederlandse bergwandelaar gered in Asturië

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlandse bergwandelaar gered in Asturië

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIJÓN – De Spaanse reddingsdiensten hebben het afgelopen weekend een 64-jarige Nederlander uit de bergen in de autonome regio Asturië moeten redden. De Nederlander was blijkbaar gevallen en tussen de rotsen gekomen waar hij urenlang vast heeft gezeten totdat andere wandelaars hem om hulp hoorden schreeuwen en de autoriteiten waarschuwden.

De Nederlandse bergwandelaar was in een spleet tussen de rotsen in een gebied tussen Urriellu en Camburero in de gemeente Cabrales in de autonome regio Asturië klem komen te zitten na een val. Afgelopen zondagmorgen rond 10.04 uur ontving het Centro de Coordinación de Emergencias een melding dat diverse getuigen een stem hoorden maar dat men niemand kon zien.

Het was een 10-jarige jongen die zijn ouders vertelde dat hij een stem hoorde in de rotsen. In eerste instantie wilde zijn vader hem niet geloven maar later besloot men dit te controleren en toen bleek dat het waar was werden de autoriteiten gebeld.

Na de melding ging er meteen een speciaal team van de brandweer op pad met een helikopter om naar het moeilijk begaanbare gebied te vliegen. Eenmaal ter plaatse begonnen de brandweerlieden die gespecialiseerd zijn in reddingswerkzaamheden in de bergen naar de persoon te zoeken maar deze kon pas gevonden worden nadat men met de helikopter over het gebied vloog en lichtsignalen van een zaklamp waarnam.

Dat bleek dus de Nederlander te zijn die zich bevond in een deel tussen de rotsen dat te vergelijken was met een schoorsteen. Het bleek dat de Nederlandse wandelaar zich op een behoorlijke diepte bevond en het beloofde een moeilijke redding te gaan worden. Uiteindelijk wisten de brandweerlieden de Nederlander uit zijn benarde situatie te redden en werd hij meteen met verwondingen naar het regionale ziekenhuis gebracht.

Het is voor de brandweer niet de eerste keer dat ze in dit gebied moeten optreden aangezien nog geen week geleden men drie vrouwen moest redden die in de mist verdwaald waren geraakt.

Ga naar de inhoud