Deze nieuwe 2 euromunt is een succes bij verzamelaars, maar is niet Spaans

Deze nieuwe 2 euromunt is een succes bij verzamelaars, maar is niet Spaans
Beeld: Societe Française des Monnaies / web

Deze nieuwe 2 euromunt is een succes bij verzamelaars, maar is niet Spaans

De 2 euromunt is een belangrijk onderdeel van het Europese monetaire systeem en heeft een rijke geschiedenis van speciale uitgiftes en verzamelaarsedities. Deze munt, met zijn karakteristieke bi-metalen ontwerp, is niet alleen een alledaags betaalmiddel, maar ook een canvas voor het herdenken van belangrijke gebeurtenissen, personen en cultureel erfgoed. In dit artikel kijken we naar zo’n bijzondere herdenkingsmunt die nu al een succes bij verzamelaars is gebleken, ook al komt de munt niet uit Spanje.

De wereld van numismatiek is fascinerend en soms verrassend lucratief. Wat ooit begon als een eenvoudig betaalmiddel, kan uitgroeien tot een waardevol verzamelobject. Dit fenomeen zien we duidelijk terug bij de 2 euromunt, waar bepaalde exemplaren astronomische bedragen kunnen opleveren op veilingen en bij gespecialiseerde handelaren.

In Spanje heeft de Real Casa de la Moneda ter ere van de 200e verjaardag van de Policía Nacional een nieuwe 2 euromunt uitgebracht wat ook een groot succes is gebleken bij de verzamelaars. In Frankrijk echter vinden in de zomer de Olympische Spelen plaats in Parijs, en de Societe Française des Monnaies heeft een nieuwe 2 euromunt gelanceerd.

Het gaat om een potentieel waardevolle 2 euromunt is de speciale uitgave ter ere van de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs 2024. Er zijn verschillende ontwerpen, zoals de Eiffeltoren als atletiekbaan, de Notre-Dame kathedraal, een Tiaré bloem en een klassiek Grieks-Romeins tafereel met een waterspuwer van Notre-Dame en Hercules.

De populariteit van deze munten was overweldigend, met als gevolg dat ze snel uitverkocht raakten. Verzamelaars die er niet in slaagden om er een te bemachtigen, kunnen nu op online platforms zoals eBay terecht, waar de prijzen aanzienlijk hoger liggen dan de oorspronkelijke uitgifteprijs.

politie munt
Spanje brengt nieuwe 2 euromunt met daarop de Policía Nacional in de omloop
Naast de herdenkingsmunt van 10 euro, heeft de Policía Nacional ook een 2 euromunt voor regulier gebruik gekregen ter ere van het 200-jarig bestaan van Spaanse Nationale Politie. Deze nieuwe twee-euromunt is een wettig betaalmiddel in alle eurolanden.
logo1 1www.spanjevandaag.com
2euromunt
10x 2 euromunten die tot wel 3.000 euro waard kunnen zijn
Er zijn 2 euromunten die meer geld waard zijn en die bedragen lopen op tot wel 3.000 euro vanwege fouten of speciale edities. Een overzicht van 2 euromunten die veel geld waard kunnen zijn.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud