Een vrouw doet aan ‘sologamie’ en sluit een huwelijk met zichzelf in Asturië

Een vrouw doet aan 'sologamie' en sluit een huwelijk met zichzelf in Asturië
Beeld: ai-beeld / redactie

Een vrouw doet aan ‘sologamie’ en sluit een huwelijk met zichzelf in Asturië

In de hedendaagse maatschappij verandert het begrip vrouw-zijn voortdurend. Deze diepgaande verkenning werpt licht op de ingewikkelde relatie tussen vrouwen, huwelijk en zelfliefde, met speciale aandacht voor het fenomeen van ‘sologamie’. Maar wat houdt dat eigenlijk in?

In de Spaanse stad Gijón (Asturië) heeft een opmerkelijke trend de aandacht getrokken: ‘sologamie’. Dit fenomeen, waarbij individuen ervoor kiezen om met zichzelf te trouwen, weerspiegelt een groeiende beweging van zelfliefde en persoonlijke toewijding.

Kenmerken van ‘sologamie’ zijn onder andere een symbolische viering van zelfacceptatie, zonder wettelijke erkenning maar met persoonlijke betekenis. Vaak worden traditionele huwelijkselementen gebruikt en ligt de focus op persoonlijke groei en zelfverwezenlijking. Deze praktijk daagt conventionele opvattingen over relaties en persoonlijk geluk uit.

In Gijón is er een opvallend voorbeeld van ‘sologamie’, namelijk het verhaal van Vanessa García. Haar keuze om met zichzelf te trouwen laat de diepere betekenis van deze praktijk zien. De ceremonie voor haar zelf-huwelijk staat gepland op 6 juli en zal plaatsvinden in het bijzijn van familie en vrienden.

Vanessa heeft besloten om een rode jurk te dragen voor haar zelf-huwelijk en zal dit vieren in een restaurant met een typisch huwelijksfeest. Ze benadrukt dat haar keuze niet betekent dat ze romantische liefde afwijst, maar dat het juist een viering is van zelfliefde en persoonlijke groei.

In een televisieprogramma legt Vanessa uit waarom ze ervoor kiest om met zichzelf te trouwen. Ze vertelt dat tijdens een excursie een meisje opmerkte dat ze het had gedaan en dat het levensveranderend was. Het meisje benadrukte dat iedereen ups en downs in het leven heeft. Maar wanneer ze verdrietig was, herinnerde ze zich de dag dat ze met zichzelf trouwde.

Ga naar de inhoud