Bosbranden hebben tot nu toe in Spanje 5 keer minder natuur verwoest in Spanje

Europa Press
Beeld: Europa Press

Bosbranden hebben tot nu toe in Spanje 5 keer minder natuur verwoest in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tot 16 september hebben bos- en natuurbranden in Spanje 20.613 hectare natuur verwoest, vijf keer minder dan in 2017. Om het anders te zeggen is er dit jaar tot half september 80,6% minder natuur verwoest in vergelijking met 2017 en 74,5% minder dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar.

Tussen 1 januari en 16 september hebben bos- en natuurbranden in totaal 20.613,63 hectare natuur verwoest, een 80,6% minder dan de 105.846,70 hectare in 2017. In totaal waren er gedurende deze tijd 5.539 branden, minder dan de helft van 2017 toen er 11.462 branden werden geregistreerd.

Van het totaal van 5.539 branden was 73% ofwel 4.052 een brand die minder dan één hectare natuur hebben verwoest terwijl de rest 1.484 ofwel 30% meer dan één hectare natuur in de as legde. Slechts drie branden verwoesten meer dan 500 hectare natuur dit jaar.

Zoals we eerder al melden in ons artikel heeft een groot deel van de bos- en natuurbranden plaatsgevonden langs de Middellandse Zee met  35,9% en het Noordwesten van Spanje langs de Atlantische Oceaan met 37,4%, 24,6% in de rest van het Spaanse vasteland en 2% op de Canarische Eilanden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.