Bosbranden hebben tot nu toe in Spanje 5 keer minder natuur verwoest in Spanje

Europa Press
Beeld: Europa Press

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Tot 16 september hebben bos- en natuurbranden in Spanje 20.613 hectare natuur verwoest, vijf keer minder dan in 2017. Om het anders te zeggen is er dit jaar tot half september 80,6% minder natuur verwoest in vergelijking met 2017 en 74,5% minder dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar.

Tussen 1 januari en 16 september hebben bos- en natuurbranden in totaal 20.613,63 hectare natuur verwoest, een 80,6% minder dan de 105.846,70 hectare in 2017. In totaal waren er gedurende deze tijd 5.539 branden, minder dan de helft van 2017 toen er 11.462 branden werden geregistreerd.

Van het totaal van 5.539 branden was 73% ofwel 4.052 een brand die minder dan één hectare natuur hebben verwoest terwijl de rest 1.484 ofwel 30% meer dan één hectare natuur in de as legde. Slechts drie branden verwoesten meer dan 500 hectare natuur dit jaar.

Zoals we eerder al melden in ons artikel heeft een groot deel van de bos- en natuurbranden plaatsgevonden langs de Middellandse Zee met  35,9% en het Noordwesten van Spanje langs de Atlantische Oceaan met 37,4%, 24,6% in de rest van het Spaanse vasteland en 2% op de Canarische Eilanden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Wel logisch, wat vorig jaar was afgefikt (en dat was heel veel) kan dit jaar nog niet branden.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.