skip to Main Content
Dierenpartij klaagt over schoppen van paard bij “tiro y arrastre” feest in Valencia
La Vanguardia

Dierenpartij klaagt over schoppen van paard bij “tiro y arrastre” feest in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Dierenpartij klaagt over schoppen van paard bij “tiro y arrastre” feest in Valencia

La Vanguardia

VALENCIA – In Spanje zijn helaas nog steeds veel festiviteiten in dorpen en steden waar dieren bij betrokken zijn en waarbij in de meeste gevallen de dieren ook het meeste te lijden hebben. De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA heeft een klacht ingediend over het slaan en schoppen van paarden tijdens het jaarlijks op 22 september terugkerende festijn van “tiro y arrastre” in Valencia.

De bedoeling van het traditionele feest “tiro y arrastre” in Valencia is dat een paard een kar vol met zware zakken zand door een dikke laag modder moet trekken en dat zo snel mogelijk dient te doen zodat zijn “baas” de winnaar wordt. Helaas is dit zwaar werk voor de paarden die daarnaast het afgelopen weekend ook te maken hadden met hoge temperaturen.

Op de onderstaande video (slechts een van de vele) is te zien dat een paard het niet meer aan kan en valt. Meteen komen er diverse stoere mannen om het paard weer op zijn poten/benen te krijgen om verder te gaan, ondanks dat het paard uitgeput is. Op de video is te zien dat de mannen het paard optillen maar een van de helden weet het paard een lekkere schop te geven.

Volgens de PACMA gaat het hier om pure dierenmishandeling want weliswaar heeft de Dierenpartij slechts één video gepubliceerd, volgens hen zijn er meer gevallen bekend waarbij de paarden geslagen en geschopt worden. Daarom vraagt PACMA aan de gemeente dat deze festiviteiten niet meer georganiseerd worden in een moderne progressieve stad zoals Valencia.

[su_note note_color=”#FFE0B2″]Leestip: Dierenmishandeling onder het mom van traditie in Spanje[/su_note]

Het “tiro y arrastre” feest is een traditie daterend uit 1940 die jaarlijks in september georganiseerd wordt in de deelstaat Valencia en in het zuiden van Catalonië en bestaat uit een race door het modder waarbij een paard een houten kar beladen met zware zandzakken zo snel mogelijk naar de finish moet slepen.

De wedstrijden vinden plaats op een parcours van 3 meter breed en 50 tot 60 meter lang waarbij het paard door een laag modder of zand de kar moet slepen. Volgens de regels en regionale wetten is het mishandelen (slaan en schoppen) van de paarden absoluut verboden. In de praktijk gebeurd het echter wel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Het breekt mijn hart als ik telkens iets moet lezen dat met dierenmishandeling te maken heeft.
    Dit zijn geen mensen meer maar monsters.
    Echt bewust niet naar de video gekeken anders draait mijn maag. ????

    1. Filmpje gekeken en de man doet inderdaad de voet tegen het paard maar een schop nee dat kan ik het niet noemen, een schop is een schop en die ziet ik niet. Ik vind het veel erger dat het paard die zware kar door de modder moet trekken dat is pas de echte mishandeling.

  2. Stop stop nu tpch eens voorgoed al dat dierenbeulen aan alle dieren hier in Spsnje. Wordt toch eens wakker in Spanje. En waar is dat dierenbeulen nu voor nodig. Schande schande.

  3. Wat is Spanje toch een middeleeuws land als het om tradities gaat waar dieren bij betrokken zijn. Zeer barbaars allemaal en zeker niet van deze tijd. Marianne Thieme heeft hier nog veel te (laten) doen. De Spaanse politieke partijen laten zich hier zelden over uit, bang voor stemmenverlies. Doet het EP hiet iets tegen?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken