Kustwacht moet zwemmende Belgische uit de zee redden in Murcia

Kustwacht moet zwemmende Belgische uit de zee redden in Murcia
Beeld: Wikimedia

Kustwacht moet zwemmende Belgische uit de zee redden in Murcia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De lokale politie en Burgerwacht van San Javier hebben met diverse middelen maandag een 40-jarige Belgische vrouw uit de zee moeten redden bij het vulkanische eilandje Isla Rondella ten zuiden van de La Manga del Mar Menor. De 40-jarige vrouw was vanaf een boot in het water gesprongen maar kon daarna niet meer aan boord komen.

Volgens diverse Spaanse kranten had de Belgische vrouw samen met enkele landgenoten een boot gehuurd om de La Manga del Mar Menor en het eilandje Isla Rondella te verkennen. Bij het eiland besloot de 40-jarige vrouw in zee te springen om te gaan zwemmen.

Toen ze later echter aan boord van de gehuurde boot wilde gaan slaagde ze daar niet in waarna de andere ingezetenen van de boot de vrouw uit het oog verloren. Zij besloten 112 te bellen waarna de Policía Local, de Protección Civil en de Copla Plan (kustwacht) in actie kwamen.

De reddingswerkers wisten uiteindelijk de vrouw op zo’n 400 meter van het eilandje te lokaliseren. De vrouw werd in goede conditie overgebracht naar de haven. Ze had daarna geen medische hulp nodig.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.