skip to Main Content
Kustwacht moet zwemmende Belgische uit de zee redden in Murcia
Wikimedia

Kustwacht moet zwemmende Belgische uit de zee redden in Murcia

MURCIA – De lokale politie en Burgerwacht van San Javier hebben met diverse middelen maandag een 40-jarige Belgische vrouw uit de zee moeten redden bij het vulkanische eilandje Isla Rondella ten zuiden van de La Manga del Mar Menor. De 40-jarige vrouw was vanaf een boot in het water gesprongen maar kon daarna niet meer aan boord komen.

Volgens diverse Spaanse kranten had de Belgische vrouw samen met enkele landgenoten een boot gehuurd om de La Manga del Mar Menor en het eilandje Isla Rondella te verkennen. Bij het eiland besloot de 40-jarige vrouw in zee te springen om te gaan zwemmen.

Toen ze later echter aan boord van de gehuurde boot wilde gaan slaagde ze daar niet in waarna de andere ingezetenen van de boot de vrouw uit het oog verloren. Zij besloten 112 te bellen waarna de Policía Local, de Protección Civil en de Copla Plan (kustwacht) in actie kwamen.

De reddingswerkers wisten uiteindelijk de vrouw op zo’n 400 meter van het eilandje te lokaliseren. De vrouw werd in goede conditie overgebracht naar de haven. Ze had daarna geen medische hulp nodig.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
    1. . . . of, ‘t moet zijn dat het zeewaterniveau supersneller is gestegen dan voorspeld wegens de opwarming van de aarde . . .

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken