Kustwacht moet zwemmende Belgische uit de zee redden in Murcia

Kustwacht moet zwemmende Belgische uit de zee redden in Murcia
Beeld: Wikimedia

MURCIA – De lokale politie en Burgerwacht van San Javier hebben met diverse middelen maandag een 40-jarige Belgische vrouw uit de zee moeten redden bij het vulkanische eilandje Isla Rondella ten zuiden van de La Manga del Mar Menor. De 40-jarige vrouw was vanaf een boot in het water gesprongen maar kon daarna niet meer aan boord komen.

Volgens diverse Spaanse kranten had de Belgische vrouw samen met enkele landgenoten een boot gehuurd om de La Manga del Mar Menor en het eilandje Isla Rondella te verkennen. Bij het eiland besloot de 40-jarige vrouw in zee te springen om te gaan zwemmen.

Toen ze later echter aan boord van de gehuurde boot wilde gaan slaagde ze daar niet in waarna de andere ingezetenen van de boot de vrouw uit het oog verloren. Zij besloten 112 te bellen waarna de Policía Local, de Protección Civil en de Copla Plan (kustwacht) in actie kwamen.

De reddingswerkers wisten uiteindelijk de vrouw op zo’n 400 meter van het eilandje te lokaliseren. De vrouw werd in goede conditie overgebracht naar de haven. Ze had daarna geen medische hulp nodig.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
bram

Bij Murcia uit de zee? Tjonge de Gota Fria heeft toch wat te weeg gebracht.

Willy

. . . of, ‘t moet zijn dat het zeewaterniveau supersneller is gestegen dan voorspeld wegens de opwarming van de aarde . . .

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.