Spanje is een van de duurste landen voor opladen elektrische auto’s

Spanje is een van de duurste landen voor opladen elektrische auto’s
Beeld: via canva.com

Spanje is een van de duurste landen voor opladen elektrische auto’s

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten van het opladen bij openbare oplaadpunten bij de aanschaf van een elektrische auto. Net zoals gekeken wordt naar het brandstofverbruik van een auto met een benzine- of dieselmotor, moet ook ingeschat worden hoe de batterij van de elektrische auto opgeladen wordt en hoeveel geld dat per maand gaat kosten. Volgens een onderzoek blijkt dat Spanje een van de duurste landen is om een elektrische auto op te laden.

Als je de mogelijkheid hebt om de auto thuis of in de garage op te laden, hoef je alleen maar een paar simpele berekeningen te maken, rekening houdend met de elektriciteitsprijs en de uren van de dag waarop je de auto aansluit. Anders moet je de prijs en het kostenplaatje van het opladen van onze auto bij een openbaar oplaadpunt inschatten, en daar zijn de prijzen hoger.

De kosten van het opladen bij openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s in Spanje behoren tot de hoogste van Europa, volgens een onderzoek van OBS Business School. Zo laten gegevens van dit jaar van de RACE zien dat het opladen van de auto op een openbare parkeerplaats, bijvoorbeeld van een gemeente, tussen de 8 en 20 euro kost voor een batterij van 40 kWh. In het geval van ‘electrolineras’, stijgt de prijs tot tussen de 6 en 31,60 euro, afhankelijk van het type opladen dat we gebruiken.

Een ander probleem is dat de Spaanse overheid niet goed controleert of de oplaadpunten die subsidie krijgen, wel goed werken. Ook is het zo dat de oplaadpunten in Spanje niet allemaal met elkaar kunnen communiceren. Dit is in andere Europese landen wel het geval. Dit maakt het opladen in Spanje duurder.

Oplaadpunten Spanje

Aan het einde van het eerste semester van 2023 waren er in Spanje 25.106 openbare oplaadpunten (een stijging van 16,4% vergeleken met vorig jaar). Tegen het einde van dit jaar zouden deze moeten zijn verviervoudigd om het doel van 100.000 punten te bereiken. Desondanks is de bezettingsgraad nog steeds erg laag, gemiddeld 5,7%, in vergelijking met het aantal elektrische auto’s dat in Spanje is geregistreerd.

Ga naar de inhoud