Search
menu
Search

Man die alleen in een hut in de Pyreneeën woonde doorkruist de VS te paard

Man die alleen in een hut in de Pyreneeën woonde doorkruist de VS te paard
Beeld: Back to the Roots Brand / facebook

Man die alleen in een hut in de Pyreneeën woonde doorkruist de VS te paard

Ook voor SpanjeVandaag is hij geen vreemde. We schreven al over Gonzalo Barrio toen hij een jaar lang alleen in een zelfgebouwde hut in de vallei van Benasque woonde (zie link onderaan dit artikel). Barrio bereidt zich ondertussen voor op zijn volgende stunt. De Verenigde Staten doorkruisen te paard.

Vorig jaar haalde Gonzalo Barrio het nieuws vanuit de vallei van Benasque (Huesca). De man bouwde een hut zonder elektriciteit of drinkbaar water. Hij verwarmde zich met hout en leefde een jaar lang zonder het comfort waaraan de meeste onder ons zo gewoon zijn. Zijn doel? Verbinding vinden met zijn roots. Gonzalo deelde alles via zijn sociale mediakanaal ‘Back to the roots’ en verkocht er ook zijn eigen kledingmerk ‘Wild and Simple’. Toen dat plan geslaagd was, droomde Gonzalo al van zijn volgende stunt.

Het jaar in de hut was fantastisch. “Al geef ik toe dat de plek mijn comfortzone geworden was”, vertelt Barrio. “En mijn lijf schreeuwt om avontuur”. Volgend jaar trekt Barrio dan ook de grote plas over naar de Verenigde Staten. Honderd dagen lang wil hij er te paard het continent doorkruisen. Onderweg stelt hij zich de vraag wat er is gebeurd met de Mustangs, de wilde paarden die vroeger over de grote Amerikaanse vlaktes zwierven. 

Gonzalo wil in gesprek gaan met mensen onderweg die iets met paarden te maken hebben. Wie benieuwd is naar hoe het Gonzalo tijdens dit avontuur vergaat, kan uiteraard terecht op zijn sociale mediakanaal. Binnenkort start de man ook een kleine crowdfunding op om zijn avontuur mogelijk te maken.

gonzalo
Het verhaal van Gonzalo, de man die alleen in een berghut woont in de Pyreneeën
Gonzalo koos enkele maanden ervoor om zijn drukke leven om te gooien en ‘Back to the Roots’ te gaan door een kleine houten hut in de Pyreneeën van Huesca te bouwen en daar te gaan leven.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud